През студените месеци много хора обичат да пият горещи напитки.

...
През студените месеци много хора обичат да пият горещи напитки.
Коментари Харесай

Полезно ли е пиенето на горещи напитки

През студените месеци доста хора обичат да пият горещи питиета. Освен че им работят загряващо, те също по този начин работят и успокояващо при под напрежение работен ден.

Затова има хора, които не могат без чаша парещ чай и горещо кафе в студените месеци на годината. Пиенето на топли, а не на горещи питиета, е потребно във връзка с успокояването на нервната система.

Топлите питиета работят отпускащо на тялото, карат ни да забравим терзанията си и да се почувстваме уютно и сякаш сме предпазени от всичко.

Но пиенето на горещи питиета въобще не е потребно за здравето. На първо място, то поврежда, въпреки и много малко, лигавицата на устата.

 Сутрешно кафе

При попадането си в устата топлата напитка напряко обгаря езика и лигавицата, само че това не се усеща мощно от нас, защото лигавицата е предпазена от изобилното количество слюнка.

 Кана парещ чай

Въпреки него обаче горещите питиета съумяват да се отразят не изключително добре върху положението на лигавицата на устата. Освен това горещите питиета не съумяват да се охладят изключително, до момента в който минават през хранопровода, и реализират нездравословното си влияние и в този регион на организма.

След като доближат стомаха, горещите питиета също повреждат, въпреки и доста едва, лигавицата на стомаха. Горещите питиета въобще не се отразяват добре на положението на зъбния гланц. Те са изключително нездравословни при хора с чувствителни зъби, тъкмо както и ледените питиета.

Горещите питиета би трябвало да се заобикалят и от хора, които страдат от чести ранички и афти в устата, защото работят дразнещо при такива положения.

Препоръчва се пиенето на топли питиета, по тази причина изчакайте горещия си чай или кафе да поизстинат, и тогава ги консумирайте. В противоположен случай се гответе да посрещнете след време проблеми от друго естество, от напукване на зъбен гланц до съществено увреждане на гърлото и стомаха.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР