През следващото денонощие по-често ще преобладава облачно време. Само на

...
През следващото денонощие по-често ще преобладава облачно време. Само на
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през новата седмица?

През идващото денонощие по-често ще доминира облачно време. Само на обособени места, основно в Южна България, ще превали. Ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното - още ще се намали и ще е доста по-ниско от нормалното за ноември.

 Заради топлото време през последните дни във Видин на доста места цъфнаха люляка и есенните рози​ Заради топлото време през последните дни във Видин на доста места цъфнаха люляка и есенните рози​ © Българска телеграфна агенция
В утринните часове тук-там в Горнотракийската равнина ще се образува мъгла. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, северно от планините - фьон. Към вечерта вятърът ще отслабва, в Западна България и ще стихва. Ще бъде топло, с минимални температури най-вече сред 7 и 12 градуса, оптимални - сред 15 и 20 градуса.

По Черноморието облачността ще е по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който до вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 16-19 градуса, температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, на север - до 3.

В планините ще е най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над 2200 метра - сняг, по-значителни в крайните южни планински региони. Ще духа мощен, по високите и откритите елементи плевел вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.
 До минус 3 ще паднат градусите през ноември До минус 3 ще паднат градусите през ноември
Най-ниските температури през ноември у нас ще бъдат сред минус 8 и минус 3 градуса, по Черноморието - към 0 градуса, а най-високите температури ще...

На 14 и 15 ноември по-често ще доминира облачно време. Във вторник към момента ще е топло за интервала, съвсем без превалявания, единствено на обособени места са вероятни незначителни валежи, ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността.

В източната половина от страната през по-голямата част от деня ще духа до сдържан югозападен вятър и оптималните температури ще доближават 17-20 градуса, само че от северозапад, а през нощта против сряда и от изток-североизток, ще стартира захлаждане.

В сряда превалявания ще има на повече места из цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток, ще бъде слаб до сдържан. Температурите ще са с доста дребен дневен ход, като минималните ще са относително високи, само че понижението на дневните спрямо предходните дни ще е сензитивно.
 През ноември ни чакат 15-20 градуса оптимални температури През ноември ни чакат 15-20 градуса оптимални температури
За наводненията в Бургаско бяхме предизвестили всички управляващи, оранжевият код е задоволителен сериозен - падналите 150-200 литра на кв.метър за две денонощ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР