През следващото денонощие от запад облачността ще се увеличава. Това

...
През следващото денонощие от запад облачността ще се увеличава. Това
Коментари Харесай

Последно. Свърши ли лятото?

През идващото денонощие от запад облачността ще се усилва. Това сочи прогнозата на  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На места в западните региони ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

През нощта против събота преваляванията ще продължат и ще обзет и източните региони. Ще духа слаб южен вятър, който по здрач последователно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. В Източна България ще продължи да духа до сдържан югоизточен вятър. Минималните температури ще са сред 14° и 19°, оптималните - сред 30° и 35°

Над Черноморието ще доминира слънчево време. От запад облачността ще се усилва и до вечерта на обособени места ще превали. Ще духа сдържан югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха: 25°-27°.

Температурата на морската вода е 22°-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.Над планините облачността ще се усилва и след обяд в масивите от Западна България ще е купеста и купесто-дъждовна.

Ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа сдържан западен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и ще се усилва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 15°.

През почивните дни ще стартира захлаждане. Ще бъде прохладно, с променлива, постоянно забележителна облачност, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали, в обособени региони с гръмотевици. В понеделник вятърът ще отслабне, в южните региони ще се ориентира от юг-югозапад.

Температурите ще се намаляват, в неделя и понеделник в по-голямата част от страната минималните ще са сред 13° и 18°, а оптималните сред 23° и 28°.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР