През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще

...
През следващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 7 области утре

През идващото денонощие облачността над по-голямата част от страната ще бъде забележителна, оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Минималните температури ще бъдат сред минус 5° и 0°, в София – към минус 4°; оптималните ще са най-вече сред 1° и 6°, в София – към 2°. Атмосферното налягане ще се задържи доста по-високо от междинното за месеца.

Жълт код за мощен вятър е разгласен в Източна и Югоизточна България за вторник. Потенциално рисково време се чака в 7 области на страната: Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Ще духа мощен вятър от север-североизток с пориви до 20-22 m/s.

Над Черноморието ще е най-вече облачно, тук-там с превалявания от дъжд и влажен сняг, по-значителни в крайните южни региони. Ще духа сдържан и мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 3° и 6°. Температурата на морската вода е сред 5° и 8°. Вълнението на морето още ще се усили и ще бъде от 3 до 5 бала.

Над планините в Западна България ще е съвсем без превалявания и ще има разкъсвания и понижения на облачността до най-вече слънчево време. В планините на изток ще бъде най-вече облачно с валежи от сняг, по-значителни в Странджа. Ще духа мощен, по високите и открити елементи и краткотрайно плевел североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 3°, на 2000 метра – към минус 10°.

В средата на седмицата ще бъде най-вече слънчево и ще се затопля; дневните температури ще се покачат сензитивно. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в сряда ще бъде слаб, в четвъртък ще се усили и ще бъде сдържан и мощен.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР