През следващите седмици ще настъпи масово заразяване с Омикрон, а

...
През следващите седмици ще настъпи масово заразяване с Омикрон, а
Коментари Харесай

Топ вирусолог каза кога идва нормалният живот

През идващите седмици ще настъпи всеобщо заразяване с Омикрон, а дружно с имунитета от имунизациите това ще докара до неотдавнашен завършек на пандемията. Още тази година ще се върнем към естествения живот, предсказват вирусолози.

Водещият немски вирусолог Кристиан Дростен счита, че още през 2022 година ще можем да се върнем към естествения живот. В изявление за „ Тагесшпигел “ специалистът споделя, че „ благодарение на имунизациите до момента е измината задоволително огромна част от този път “, написа Дойче веле.

Именно с помощта на имунизациите, съгласно Дростен, инфекциите с новия вид на ковид Омикрон протичат доста по-меко. Вирусологът ги съпоставя с „ пътуващ трен, на който се качваме в придвижване “. Добрата вест в тази ситуация е, изяснява Дростен, че сега този трен се движи с комфортна за нас мудна скорост, въпреки никой да не може да изключи вероятността по-късно той още веднъж да ускори скоростта.

Според вирусолога разновидността Омикрон съставлява късмет, само че единствено в случай че е изпълнена една причина - с помощта на имунизациите обществото да има към този момент необятен имунитет против ковид. В изявлението за „ Тагесшпигел “ Дростен споделя и това: „ Рано или късно всички ще се заразят със SARS-CoV-2 - това е неизбежно. Няма по какъв начин цялото население да си слага бустерни дози през няколко месеца “.

Експертът твърди, че имунитетът измежду популацията се развива в вярната посока: „ Но и отсега нататък имунизирането ще играе решаваща роля, тъй като за неимунизираните вирусът е изключително рисков “, споделя Дростен

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР