През следващите месеци американските власти ще обсъдят нови правила, ограничаващи

...
През следващите месеци американските власти ще обсъдят нови правила, ограничаващи
Коментари Харесай

Забраната за инвестиции от САЩ няма да окаже голямо влияние върху развитието на китайската промишленост

През идващите месеци американските управляващи ще обсъдят нови правила, ограничаващи вложенията на американски жители в три области на китайската стопанска система, като те ще влязат в действие едвам през идната година. Представители на китайската бизнес общественост към този момент обявиха, че на процедура новите ограничавания няма да трансформират нищо изключително, защото вложенията понижават от 2019 година насам.

Както оповестява South China Morning Post, базирайки се на мнения на участници в конференция на производители на съоръжение за чипове, която се организира в Уси, китайските компании за полупроводници са подкрепени най-вече от " локален " капитал. Дори преди рестриктивните мерки американските вложения в китайски компании за чипове, изкуствен интелект и квантови калкулации представляваха единствено дребна част от интензивността на китайския финансов пазар.
-->
Ако разгледаме покупко-продажбите за финансиране с рисков капитал на китайски сдружения от американски вложители във всички браншове, броят на покупко-продажбите тази година не надвишава 64, в съпоставяне със 179 през предходната година и 246 такива покупко-продажби през 2021 година Същите тези пенсионни фондове от Съединени американски щати да вземем за пример от дълго време са лимитирали капиталовата си активност на китайския пазар в изискванията на възходящи политически опасности.

Може би въздействието на здравните забрани по време на пандемията е имало доста по-осезаем резултат върху китайския пазар, в сравнение с отливът на американски капитал. Заедно със глобите на Съединени американски щати тези ограничавания доведоха до 53% спад на вложенията на частния бранш в Китай през предходната година, а делът на страната в целия азиатско-тихоокеански финансов пазар спадна до деветгодишно дъно от 31%. На този декор новите ограничавания на Съединени американски щати имат повече политическа тежест, в сравнение с действителна опция да повлияят на китайската стопанска система.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР