През следващата учебна година компанията ще обучи 33 ученици като

...
През следващата учебна година компанията ще обучи 33 ученици като
Коментари Харесай

Втори випуск ученици дуално обучение завърши практиката си в Лидл 

През идната образователна година компанията ще образова 33 възпитаници като част от програмата
Вторият випуск възпитаници дуално образование, приключили практиката си в Лидл България, е към този момент факт. Алекс Димитров, Елица Славчева, Елица Маркова, Марина Станимирова, Огнян Бранков и Ния Христова към този момент имат професионална подготовка икономист със компетентност „ Търговия “ и могат решително да продължат професионалния си път.

През последните 2 години шестимата ученици на Националната финансово-стопанска гимназия в София работиха в действителна среда и трупаха скъп опит точно в Лидл България, който е дълготраен сътрудник на дуалното образование в страната. „ В Lidl се научих да бъда по-отговорна, по-ефективно да систематизирам дилемите си и да отвръщам бързо “; „ Научих се да обичам работата си и да не спирам да изучавам всеки ден “, са единствено част от мненията, които споделят учениците. Сред скъпите преимущества на дуалното образование и опита си в Lidl те показват още опцията да имат лични приходи, да работят в екип и да поддържат връзка с клиенти. Родителите също споделят тази позитивна оценка: „ Дъщеря ми получи опцията да работи в огромна, интернационална и развита компания, с ясни правила, отговорности и отлични условия за работа и развиване на младежите “, счита майката на Ния Христова.

„ Поздравявам ви с сполучливото довеждане докрай и имам вяра, че получихте скъпи познания и на практика умения в Lidl. Благодарение на дуалното образование към този момент сте с крачка напред пред останалите си връстници – използвайте всичко, което научихте, с цел да бъдете сполучливи експерти на бъдещето “, с тези думи Чавдар Михайлов, шеф Продажби и логистика РД Равно поле, се обърна към учениците по време на връчването на техните документи.

През идната образователна година 2021-2022 година Лидл България ще образова в действителна работна среда 33 възпитаници в дуална форма на образование. За първи път измежду тях ще има младежи, които първи ще се образоват в специалността „ Спедитор-логистик “ в логистичната база в Равно поле. Едновременно с това, програмата уголемява обсега си, като се чака към актуалните сътрудници на Lidl да се причислят и нови учебни заведения – в Русе, Плевен и Велико Търново.

Подкрепата за дуалното образование е единствено един от методите, по които Лидл България поддържа развиването на младите фрагменти и им дава опция за мощен кариерен старт. Сред другите образци са лятната практикантска стратегия за възпитаници, навършили 18 години, както и стажантската и trainee програмата, ориентирани към студенти и млади експерти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР