През следващата седмица синоптиците предупреждават за опасно ниски температури, което

...
През следващата седмица синоптиците предупреждават за опасно ниски температури, което
Коментари Харесай

Работа в студено време: Какви условия трябва да се осигурят на служителите

През идната седмица синоптиците предизвестяват за рисково ниски температури, което постанова и разнообразни условия на труд. През зимата оптималните стойности на температурата на работното място варира сред 16 и 23 градуса, а допустимите – от 13 до 25 градуса.
Служителите имат право да не работят при огромен мраз При труд на закрито работодателят би трябвало да обезпечи най-малко 13 градуса
За да се понижи риска, работодателите би трябвало да трансформират работното време и чиновниците да не поставят труд в най-студените часове на денонощието. Препоръчват се и по-чести почивки.
Снимка: Ладислав Цветков
За хората, които работят навън –трябва да им се подсигури уместно облекло, което да защищава от измръзване, както и пространства, където да могат да се стоплят. Безплатните топли питиета също са наложителни. Трябва да се подсигури и първа здравна помощ и условия за уместно превозване при ненадейно влошено здравословно положение до здравно заведение.

Работодателите, които не съблюдават условията за труд при студено време, подлежат на наказания от Главна ревизия по труда. От контролния орган оповестяват, че през последните години най-често има сигнали от чиновници, работещи на закрито.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР