През следващата седмица се очаква да започне поставянето на растителността

...
През следващата седмица се очаква да започне поставянето на растителността
Коментари Харесай

Нов оазис никне в Пловдив, кавказка ела и огромен фонтан ще събират гости и жители на града!

През идната седмица се чака да стартира слагането на растителността в региона на Дондуковата градина, научи Plovdiv24.bg. Проверка на уеб страницата установи, че ремонтните действия са към този момент към своя край.
Огромният шадраван, който е построен на мястото на зелените площи в центъра, към този момент е цялостен с вода. Освен него две водни площи – изсъхнал шадраван на входа откъм ул. „ Христо Г. Данов “ и водна естакада до Природонаучния музей също са подготвени.
По-рано този месец кметът на регион „ Централен “ осведоми жителите, че 65 декоративни дървета и шубраци се намират към този момент на територията на града и се чака поетапното им засаждане.
Подбраните типове са били част от достоверния образ на градината, както е била замислена от основателя й Люсиен Шевалас. Дърветата и храстите са доставени от Унгария, Италия, Холандия, Испания и България.
Любопитно е, че измежду тях има 12-годишна кавказка ела, кипарисите са 7- и 8-годишни, а широколистните на към 10 години.
На територията на градината са сложени 57-те нови чугунени стълба, а пейките и металните кошчета чакат да бъдат сложени.
Ул. „ Христо Г. Данов “ придобива все по-завършен тип ден след ден. Работниците усърдно слагат паве след паве, което след време ще радва пловдивчани и посетители на града.
Цялата зона към Дондуковата градина, включително площад „ Цар Калоян “, ще бъде с нова настилка. Очаква се всичките ремонтни действия в региона да приключат до края на март.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР