През пролетта всеки човек страда от изтощение и нестабилно здраве

...
През пролетта всеки човек страда от изтощение и нестабилно здраве
Коментари Харесай

Да повдигнем жизнения си тонус

През пролетта всеки човек страда от безсилие и несигурно здраве – поради дефицит на витамини, едва преносим метод на живот и нездравословни привички, като поддържане на жизненост употребявайки кафе.

Ако спите неприятно, чувствате паника, и даже обичаното ви занимание не носи същото наслаждение, както преди, в случай че изпитвате възприятие на обща уязвимост, забравяте по-често от нормално – значи е време да повдигнете виталния си тонус.

Като начало би трябвало да се попълнят неналичията на витамини, които са в резултат на зимния интервал. Може да наблегнете на плодовете и зеленчуците или просто да ги замените с разнообразни комплекси витамини от аптеката. Все отново в този интервал е целесъобразно да се отстраняват корите на зеленчуците, с цел да избегнете многото нитрати.

Времето към този момент разрешава да започнете всекидневни разходки на въздух. Те освен ще понижат недостига на О2 в кръвта, само че и ще подобрят кръвообращението.

Освен това кислородните и слънчеви бани ще подобрят цвета на лицето, а организмът ще си получи нужния витамин D, който се набира единствено от слънчевите лъчи. Опитайте се да прекарвате на открито колкото може повече време – отивайте пешком на работа, пийте кафе навън и в случай че можете прекарайте целия уикенд измежду природата.

 Да повдигнем виталния си тонус

Храненето също е доста значимо. Прясноизцедените сокове са още един метод да си доставите нужните витамини. Правете сокове или пюрета, пробвайте и витаминозни салати – настъргана ябълка с моркови или каквото обичате.

Чаят от лайка или мента също се отразява доста удобно, а също и от шипки или боровинки. Прибавете към храненето си сушени плодове, орехи, които можете да смелите с месомелачка и да смесите с мед. Получава се нещо доста вкусно и ужасно потребно за организма.

Не забравяйте за потребните свойства на кълновете. Вече можете да ги намерите освен в профилирани магазини, само че и във всяка по-голяма комерсиална верига хранителни магазини, а можете да ги извършите и сами.

Кълновете могат да се употребяват като основа или добавка към салати, можете да ги добавяте в супи или просто да ги употребявате като допълнение към мюсли. Пшеничените и овесените кълнове ще попълнят неналичията от витамин В и аскорбинова киселина.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР