През последното десетилетие технологиите станаха неразделна част от живота на

...
През последното десетилетие технологиите станаха неразделна част от живота на
Коментари Харесай

ТВ в 21 век: 4К канали, интерактивни функции и изкуствен интелект

През последното десетилетие технологиите станаха неразделна част от живота на актуалния човек. Интернет към този момент е напълно естествена част от живота на хората, а изкуствен интелект (AI), виртуална действителност (VR), „ умни градове” и интернет на нещата (IoT) не са нереални понятия, а реалност.

И като че ли леко позабравена, малкия екран стартира да надига глава от летаргията, в която бе изпаднала. Появиха се интерактивните функционалности, качеството на каналите непрекъснато се усъвършенства, а сериалите я трансфораха в сериозен съперник на киноиндустрията. Добрата остаряла телевизия е и превъзходен вид за бягство от всекидневието, в което препускаме с превишена скорост, и ни събира вкъщи с най-близките.

Разбира се, главен мотор на ренесанса на малкия екран е и самият консуматор - променя се технологията, само че по едно и също време с това и потребителското търсене и държание. Ако до преди няколко години тв приемникът е бил привлекателен център за семейство и другари, а гледането на съответно телевизионно предаване или филм - събитие, което е подлежало на стройна организация, то в днешното динамично всекидневие потребителите сами избират по кое време и какво желаят да гледат.

Тенденциите демонстрират потребност от персонализирана, лесна за потребление, висококачествена услуга при поискване и потребителите все по-често търсят решение, което да им предложи свободата да избират какво желаят, по кое време желаят и по какъв начин го желаят.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР