През последното десетилетие нищо не е поддържало хората лоялни към

...
През последното десетилетие нищо не е поддържало хората лоялни към
Коментари Харесай

След десетилетие на господство на iMessage, кошмарът ни със зелен балон свърши: Apple приема универсален стандарт за изпращане на текстови съобщения с Android през следващата година

През последното десетилетие нищо не е поддържало хората лоялни към – или в капан – на екосистемата на Apple повече от iMessage. Приложението за известия на Apple основава остро разделяне сред другите консуматори на iPhone (красиви сини балончета, известия, изпратени посредством данни, интегрирано шерване на файлове и криптиране и други) и потребителите на Android (зелени балончета, антични некриптирани SMS), чието наличие в колективен чат би унищожило всички останали достъп до тези разширени функционалности. Ако Apple в миналото щеше да събори стените към iMessage, взех решение, че това ще бъде трагичен миг в една от годишните й основни бележки – не в случаен четвъртък, който се оказва през днешния ден.

„ В Изненадващ ход, Apple разгласи през днешния ден, че ще одобри стандарта за известия RCS (Rich Communication Services). Функцията ще започва посредством софтуерна актуализация " по-късно идната година " и ще внесе необятен набор от функционалности в жанр iMessage за известия сред iPhone и Android консуматори ", заяви 9to5Mac тази заран.

Въпреки годините на натиска от страна на Гугъл, Apple се придържа към своите оръжия, като резервира iMessage извънредно за потребителите на iPhone и пренебрегва RCS, стандарт, който Android постанова от няколко години като сурогат на остарелия SMS протокол. RCS включва доста от същите функционалности като iMessage – употребява данни вместо по-стара клетъчна мрежова инфраструктура, поддържа разписки за четене, реакции, безпроблемни групови чатове и всички тези положителни неща.

Най-практическата изгода от RCS е опция за изпращане на известия и мултимедия през wi-fi, а с общ стандарт е доста по-лесно да споделяте сред разнообразни видове устройства, като да вземем за пример компютър и телефон, без особено приложение. Хората са станали толкоз обезверени да употребяват iMessage на устройства, които не са на Apple, че единствено през последните няколко години видяхме стартъпи като Beeper и Sunbird да се появяват, с цел да преодолеят тази празнота със специфични приложения за Android и или десктоп, или основани на браузър клиенти. С днешното известие Apple може просто да е унищожила потребителската база за тези услуги.

Не мисля, че публичният напън от Гугъл и Samsung, като тази нахална реклама, е трансформирал мнението на Apple – „ зелен балон " е здрава от доста, доста години и без подозрение не разрешава на доста хора да се занимават с телефон с Android след години на владеене на iPhone. Главният изпълнителен шеф Тим Кук беше запитан за поддръжката на RCS през 2022 година и сподели: „ Не слушам нашите консуматори да желаят да вложим доста сила в това в този миг. Бих желал да ви обръщам към iPhone. “

Две години по-късно мисля, че Кук и сие. видяха накъде духат регулаторните ветрове и взеха решение да работят, преди да бъдат принудени, както стана с USB-C врата на тазгодишния iPhone. Европейският съюз постанови, че телефоните би трябвало да преминат към повсеместен порт за зареждане през 2024 година и имаше късмет това да принуди Apple да премине към RCS през идната година.

Ето формалното изказване от Apple, изпратено до 9to5Mac:

„ По-късно идната година ще прибавим поддръжка за RCS Universal Profile, стандартът, оповестен сега от GSM Association. Вярваме, че RCS Universal Profile ще предложи по-добра оперативна съгласуемост в съпоставяне със SMS или MMS. Това ще работи дружно с iMessage, който ще продължи да бъде най-хубавото и най-сигурното преживяване за известия за потребителите на Apple. "

RCS чатовете може и да запазят остарелия знак на позор със зелен балон на SMS, само че това е страхотна вест за iPhone консуматори и хора като мен, които обичат да употребяват стратегии за чат на компютър, с цел да изпращат известия на хората, когато съм на бюрото си, вместо да вършат куп правописни неточности на сензорен екран. Най-големите печеливши обаче са самотните консуматори на Android в другояче изцяло iPhone фамилии, които към този момент няма да бъдат изоставени на студа или да изпитват тъга на всяко фамилно събиране за „ съсипване на фамилния колективен чат “.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР