През последния месец се наблюдава тенденция към подобряване изпълнението на

...
През последния месец се наблюдава тенденция към подобряване изпълнението на
Коментари Харесай

БДЖ отчита все по-малко закъснения на влаковете

През последния месец се следи наклонност към възстановяване осъществяването на графика за придвижване на влаковете, което се показва в намаляването на закъсненията на влаковете, оповестяват от БДЖ.

От началото на месец октомври осъществяването на графика се е подобрило с близо 10 % в съпоставяне със същия интервал на предходния месец септември. Това се дължи главно на понижения дефицит на локомотиви от близо 21 броя приблизително дневно до 8 броя приблизително дневно след възстановяване на успеваемостта в осъществяването на ремонтната активност и прецизно следване на утвърждения ремонтен график.

Благодарение на увеличението на броя на локомотивите в придвижване след осъществен ремонт през месеците септември и октомври се реализира осъществяване на графика за придвижване на влаковете над 90 % в избрани дни, като в някои даже се приближава до 95 %. Подобни стойности в осъществяването на графика не са регистрирани от месец юни, допълват от железниците.

С реализиране на устрема дефицитът на локомотиви да бъде редуциран до най-малко и превъзмогване на възникването на закъснения по инфраструктурни аргументи, графикът за придвижване на влаковете може трайно да поддържа стойности на осъществяване от над 90 % през идните месеци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР