През последните няколко седмици в социалните мрежи набира популярност публикация,

...
През последните няколко седмици в социалните мрежи набира популярност публикация,
Коментари Харесай

Голяма измама с БДЖ! Кой подлуди хората

През последните няколко седмици в обществените мрежи набира известност обява, в която се твърди, че Българските държавни железници откриват лятна промоция. " Безплатен абонамент за година единствено за 2,35 евро. Офертата е годна за всички поданици на България ", се споделя в обявата. От БНР проверяват обстоятелствата и ги съпоставят с изказванието.

За да получи своята карта, искащият би трябвало да последва линк, посочен в обявата. След като го направи се появяват въпроси, на които той би трябвало да отговори. Независимо от отговорите, които дава, всеки " печели " и би трябвало да посети страница за заплащане.
-->
Обявените 2,35 евро са разноски за доставка на " безплатната карта ". " Спечелилият " би трябвало да попълни формуляр и в границите на сред 5-7 дни ще получи своята карта, с годност от една година. Информацията във Facebook се появява като " спонсорирана ".

За да наподобява обявата достоверна, в мненията могат да се прочетат мнения от " към този момент получилите своите безвъзмездни карти ".

От БДЖ оповестиха, че офертата не е реалистична и се разграничава от предлаганите от БДЖ. " Съветваме потребителите да се осведомят само от формалната електронна страница на БДЖ (www.bdz.bg) за настоящите предложения на сдружението и да не се доверяват на оферти в обществените мрежи, които не са от формалния източник ", написаха в отговор до БНР от държавните железници.

От БДЖ показаха още, че към този момент са алармирали способените институции, които разполагат с ресурса да извършат инспекция за определяне на източника на лъжливата информация. “Целта на обявата по всяка възможност е корист с персонални данни на подвелите се “, оповестяват от БДЖ.

На уеб страницата на сдружението има и публична информация, че изказванието за " безвъзмездни карти " е подправена вест.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР