През последните няколко месеца „Булгаргаз“ и ръководството му е подложено

...
През последните няколко месеца „Булгаргаз“ и ръководството му е подложено
Коментари Харесай

Освободеният изп. директор на „Булгаргаз“ пред bTV: През последните месеци дружеството и ръководството му са подложени на натиск


През последните няколко месеца „ Булгаргаз “ и управлението му е подложено на огромен напън. Не се сортират средства, с които се мачка компанията и управлението. „ Булгаргаз “ е водеща компания в българската енергетика и точно актуалното управление я трансформира в такава. Ние сме в чудесно финансово положение, употребяваме с извънредно доверие на клиентите ни, финансовите институции, задгранични вложители и сътрудници. Миналата година регистрирахме най-успешната година в историята на „ Булгаргаз “.

Това съобщи пред bTV освободеният изп. шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов. В петък стана ясно, че цялото управление на газовата компания е освободено след решение на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

“Научихме, че сме освободени петък вечерта от медиите. Ставаме очевидци по какъв начин се погазва Закона за обществените предприятия и лекотата, с която се прави, е в действителност изумителна. В решението на БЕХ, което беше оповестено в интернет, ние не сме го виждали, не се съдържат безусловно никакви претекстове. Всички членове на съвета на шефовете на „ Булгаргаз “, които към момента сме настоящи, сме определени с конкурс през юли 2021 година и всички сътрудници от борда са с извънредно солидна професионална визитка”, добави той.

На въпроса „ има ли общо отстраняването му с инспекцията дали " Булгаргаз " е изнасял по-евтин газ от хранилището в Чирен за Румъния, за която инспекция наскоро заяви министъра на енергетиката “ Павлов отговори следното: „ Това изрично не дава отговор на истината, това е следващата неистина. „ Булгаргаз “ удовлетворява всички поръчки, до последният киловатчас на своите клиенти и едвам в случай че остават някакви свободни количества по контракта с „ Газпром “ ги продаваме на борсата на допустимо най-високата цена. Няма безусловно никаква истина в това, че се изнася газ от „ Чирен “.

„ Да, имаше инспекция от БЕХ, имаше прелиминарен отчет. В него имаше несъстоятелни констатации, ние сме ги опровергали всички до една, изпратили сме нашите мнения и забележки в БЕХ. Ръководството на „ Булгаргаз “ и всички, които работехме по тази инспекция сега приготвяме да качим на уеб страницата на „ Булгаргаз “ цялата инспекция и всички мнения, с цел да види българското общество защо става въпрос “, съобщи още Павлов.

Той добави, че облагата, която „ Булгаргаз “ е записала за 2020 година, близо 99 млн. лева никога не са на гърба на българския консуматор на природен газ, защото газовото сдружение " работи при регулация на КЕВР и надценката, по която продава, е не повече от 1,4% за предходната година ".

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР