През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред

...
През последните няколко дни ние изразихме нашето дълбоко безпокойство пред
Коментари Харесай

Американското посолство с остра критика към Румен Радев

През последните няколко дни ние изразихме нашето надълбоко безпокойствие пред българските управляващи, както във Вашингтон, по този начин и в София, се акцентира в изказването на дипломатическата задача.

Съединените щати са надълбоко загрижени от неотдавнашните изказвания на президента на Република България Румен Радев, в които той дефинира Крим като „ съветски ".

Това се споделя в изказване на посолството на Съединени американски щати в София, оповестено във Facebook.



Ден след изборите, извоювани от Румен Радев, Посолството на Съединени американски щати в София излезе с позиция за Крим, в която показва неодобрението си от репликата на Румен Радев на предизборния спор с другия претендент Анастас Герджиков на 18 октомври.

Тогава Радев съобщи, че Крим " е съветски ". Радев изясни, че позицията му е същата като през 2016 година - " във външната политика е значимо да има прагматизъм. Санкциите, наложени на Русия поради Крим и Украйна, не дават резултат - какъв брой години нямаме резултат от тези наказания. Търсят се прагматични подходи по какъв начин да бъде решен този проблем ".

Ето какво написа още в изказването:

Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО постоянно са били ясни и обединени в позицията си, че макар опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински.

Всички ние, включително и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем съветските опити да легитимират противозаконното завладяване и окупацията на полуострова.

През последните няколко дни ние изразихме нашето надълбоко безпокойствие пред българските управляващи, както във Вашингтон, по този начин и в София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР