През последните няколко дни биткойн потребителите наблюдават съществено понижаване на

...
През последните няколко дни биткойн потребителите наблюдават съществено понижаване на
Коментари Харесай

Размерът на таксите в биткойн мрежата спадна до рекордно ниско ниво

През последните няколко дни биткойн потребителите следят значително намаление на таксите за транзакция, както и всеобщото намаление размера на краткотрайния пул с непотвърдените транзакции.
Така да вземем за пример, в края на предходната седмица, потвърждението на транзакцията в идващия блок струваше 10-12 сатоши на байт, само че тази заран тя спадна съвсем 10 пъти. Сега започнаха да се появяват известия, като да вземем за пример на Twitter потребителя Armin van Bitcoin, който заяви, че през днешния ден за потвърждението на транзакция в идващия блок, ще са нужни 1-2 сатоши на байт.



Armin van Bitcoin е употребявал данните на уеб страницата jochen-hoenicke.de, които демонстрират, че междинната цена на транзакция, приравнена към американския $, е едвам $0,25 – в действителност трагично намаляване спрямо края на декември, когато цената на една транзакция доближи $30-$40.

Този резултат отчасти се изяснява с понижаването цената на самия биткойн, само че е явно, че внезапно е понижен размерът на таксите – единствено преди три-четири седмици за бързото удостоверение на транзакция се постановяваше да се заплаща над 100 сатощи/байт.

Значително е намаляло и количеството спам-транзакции в мрежата, за появяването на които бяха упрекнати представителите на Bitcoin Cash.



Важно е да обърнем внимание и на мемпула: през днешния ден неговият размер е по-малък от 40 MB, до момента в който в средата на месец януари той доближи 140 MB.

Голямо въздействие оказва и увеличеният брой SegWit транзакции, които облекчават работата на биткойн мрежата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР