През последните години все по-ожесточено се говори за вредата от

...
През последните години все по-ожесточено се говори за вредата от
Коментари Харесай

ГМО домат уби млад испанец

През последните години все по-ожесточено се приказва за вредата от използването на ГМО артикули, само че тези изказвания продължаваха да бъдат в областта на евентуалното. Трагичен случай с мъж от Испания обаче даде сериозен мотив да се замислим какво слагаме в чинията си.

Медицински експерти и откриватели потвърдиха публично първия смъртен случай на човек след консумация на генно модифициран хранителен артикул, предават осведомителни организации.

Първата изкупителна жертва на ГМО храните е 31-годишният испанец Хуан Педро Рамос. Мъжът умрял в мадридската болница Карлос III, откакто похапнал ГМО домати, които били създадени неотдавна и съдържали рибни гени.

Именно тези рибни гени са причина за гибелта на Рамос, защото са задействали доста сериозна алергична реакция у него, безапелационни са учените.

31-годишният Хуан Педро Рамос бил служащ в склад. Докато изпълнявал служебните си отговорности през следобедните часове на деня, усетил, че нещо необичайно стартира да се случва с него.

Трудоспособността на младия мъж почнала да се нарушава от признаци като оток на гърлото, съществено намаление на кръвното налягане, мощен обрив и други. Рамос се досетил, че има алергичен припадък и си сложил противоалергично лекарство, което трябвало да усъвършенства положението му. Вместо това обаче признаците почнали да се обострят.

Тогава сътрудниците Хуан Карлос Рамос почнали да се тормозят за него и го транспортирали до болница. Лекарите там се заели със случая, само че по този начин и не съумели да открият причинителя на неговата алергична реакция. За малко повече от час положението на мъжа мощно се влошило и той умрял в медицинския център.

Специалистите в болничното заведение провели куп проби, с цел да открият какво е довело до съдбовния завършек на Рамос. Първоначално те стигнали до извода, че той демонстрира алергична реакция към морска храна, единствено че пациентът не бил консумирал скоро морски блага, а сандвич с бекон, домати и маруля за обяд.

По-късно станало ясно, че доматите, изядени от младия мъж, съдържат алергени, присъщи за рибата. Още по-плашещото обаче било, че същите тези зеленчуци били източник и на някои резистентни на антибиотици алергени, които попречили положението на Рамос да се усъвършенства.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР