През последните години страната ни все по-често е споменавана като

...
През последните години страната ни все по-често е споменавана като
Коментари Харесай

Марияна Николова ще развива голф туризъма у нас

През последните години страната ни все по-често е споменавана като една от положителните дестинации за голф туризъм в Европа и имаме капацитет за развиване в тази посока. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Българската голф асоциация.

"Изработихме специфичен рекламен клип, който ще разпространяваме в обществените мрежи, защото голф туризмът е в класацията на една от най-бързо разрастващите се пазарни ниши ", посочи Николова.

Вицепремиерът означи, че този тип туристически артикул е за платежоспособни туристи и може да се съчетава със ски, морски ваканции, бизнес мероприятия, балнео и СПА. "Има опция да се вършат туристически пакети, включващи вино- и гурме обиколки, събития и визити на културно-исторически монументи и естествени забележителности ", обясни министърът. Тя добави, че перспективен сегмент съставляват и услугите в тази област, ориентирани към децата, защото могат да се провеждат детски лагери, шампионати и уроци по голф.

От думите на Николова стана ясно, че в България голф курортите се посещават от туристи от Русия, Англия и Ирландия, Украйна, Македония и Румъния, а близостта им до морския бряг и планината ги трансформира в още по-търсени дестинации. Тя уточни, че огромен интерес към голф туризма у нас е бил проявен и по време на работното ѝ посещаване в Кралство Саудитска Арабия.

Представителите на Българската голф асоциация обявиха, че е нужна цялостна тактика за развиване на голф туризма в България. Според тях румънският пазар е доста значим и е нужна специфична рекламна акция, която да промотира голф туризма в северната ни съседка. От бизнеса разясниха още, че туристи от скандинавските страни и Германия също идват да играят голф у нас и в тази връзка е значимо присъединяване на България в локалните туристически изложби.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР