През последните години стана доста модерно да се консумират само

...
През последните години стана доста модерно да се консумират само
Коментари Харесай

За и против нискомаслените млечни продукти

През последните години стана много съвременно да се употребяват единствено нискомаслените млечни артикули. Най-вероятно сте забелязали десетките реклами и брошури, които промотират млечни артикули с ниска масленост. Всъщност промишлеността, произвеждаща тези артикули, се възползва най-много от дамите, които желаят да се хранят здравословно и да смъкват някой сантиметър от талията.

При ново изследване на Центъра по диабет на шведския университет Лунд се стига до заключението, че с потреблението на 8 порции пълномаслени млечни артикули дневно, включително пълномаслено мляко, сирене, сметана, масло се заобикаля доста рискът от развиване на диабет вид 2.

Мазнините в киселото мляко са нужни, в случай че се цели профилактика на остеопорозата, за която нормално се предлага неговата консумация. Излишен е специфичният избор на нискомаслени артикули за отбягване на сърдечно-съдовия риск, защото в препоръчваното количество за здрави кости пълномаслено кисело мляко надали би могло да навреди на кръвоносните съдове и сърцето.

 Нискомаслено мляко

Пълномаслените млечни артикули съдържат наситени мазнини, само че те са потребни, настояват учените, и точно те носят позитивния за здравето резултат. Изследователите прибавят, че потреблението на 30 мл сметана дневно намалява риска от диабет с 15%, а половин кофичка кисело мляко - с 20%, спрямо хората, които заобикалят сходни артикули. При нискомаслените млечни артикули те не откриват сходен здравословен резултат.

Разбира се, хората, които употребяват нискомаслени млечни артикули, одобряват по-малко калории. При тях се регистрира още и спад в равнищата на холестерола, само че при обиколката на талията, както и показателя на телесна маса няма смяна, разясняват експертите.

Така че, всички дами, които залагат, че с банкет на нискомаслени артикули ще се сбогуват с някой и различен кг, има риск да останат извънредно разочаровани.

Нискомаслените млечни артикули не са целесъобразни за деца, също така не носят изгода за тяхната диета. Според проучване, оповестено в Американския вестник по клинична нутрициология, в случай че детето ни е с наднормено тегло, за него няма никаква изгода от прекосяването на нискомаслени артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР