През последните години се наблюдава плавно увеличение на дела на

...
През последните години се наблюдава плавно увеличение на дела на
Коментари Харесай

Жените предприемачи в България се увеличават

През последните години се следи гладко нарастване на каузи на дамите бизнесмени в България. Това съобщи заместник-министърът на труда и обществената политика Султанка Петрова по време на обичайна среща на районния бизнес в Хасково, проведена от Хасковската търговско-промишлена палата.

"В Европейския съюз към 30% от бизнесмените са дами. В България обстановката е сходна до междинните за Европейски Съюз равнища. Мнозина считат, че светът на бизнеса принадлежи на мъжете, само че аз като жена съм уверена, че без новаторския и актуален предприемачески дух на българката, картината щеше да е доста по-бедна от страна на хрумвания ", разяснява зам.-министър Петрова.

Тя акцентира, че Министерството на труда и обществената политика дава доста благоприятни условия за поддръжка на дамите бизнесмени посредством Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси ".

По време на полемиката бе подложен акцент върху младежката безработица и измененията в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Специалисти от района показаха икономическото развиване на Хасково, опциите за вложения и ограниченията за възстановяване на стопанската система в региона.

Миналата година бе основан Индекс на дамите бизнесмени на Mastercard. Според резултатите от изследване, направено по отношение на показателя, женското предприемачество постоянно се гради въз основа на нужда и храброст, само че основаването на мощни стимулиращи условия като достъп до финансови услуги и независимост при ръководство на бизнеса отварят вратите към напредъка на фирмите, благосъстоятелност на дами. Тези стимулиращи условия са ключ към превъзмогване на двете съществени спънки, които попречват и обезкуражават огромна част от дамите да станат бизнесмени – културните предразсъдъци и по-малкия брой благоприятни условия за персонално развиване.

Проучването демонстрира, че развитите пазари заемат първите места в подреждането на показателя, водени от Нова Зеландия (74.4%), Канада (72.4%) и Съединени американски щати (69.9%). В тези страни са налице най-хубавите условия, които поддържат бизнеса, управителен от дами.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР