През последните години правилното и здравословно хранене става все по-популярно

...
През последните години правилното и здравословно хранене става все по-популярно
Коментари Харесай

Храни, които не водят до тежест в стомаха

През последните години вярното и здравословно хранене става все по-популярно направление. Това обаче не е просто мода, а по-скоро хората стартират да схващат значимостта на това да се грижат за здравето си.

Ако не подбирате храната си и ядете всичко поред, тогава доста скоро можете да имате съществени проблеми с храносмилателния тракт, както и да имате чувство за тежест в стомаха. Всичко това може да понижи доста качеството ви на живот, само че и да ви аргументи чувство за дискомфорт. Именно по тази причина е значимо да приемате по-лека храна, която не води до тежест в стомаха. По този метод ще се предпазите от другите болести, защото леката храна се усвоява доста по-лесно от организма ни.

Погрешно е схващането, че единствено нездравословните храни могат да са вкусни и през днешния ден ще ви покажем тъкмо противоположното. За някои хора храната може да им размени удоволствията в живота. Тя е за тях по едно и също време занимание, премеждие и забавление.

Хиляди хора по света са подвластни безусловно от фастфуда, като за тях това си е като същински опиат, към който за подвластни. Трудно бихме могли да изброим всичките нездравословни и даже рискови за здравето съставки в тези храни. Не бива да чакате здравето ви да се утежни и едвам тогава да се замислите за това, какъв брой е значимо да се грижите за него и да се храните вярно.

При храненето си би трябвало да избирате такива храни, които водят до по-малкото формиране на солна киселина и стомашна секреция. Именно по тази причина е значимо да следвате следните правила:

- минимизирайте потреблението на подправките, като оставите в рациона ви главно солта, билките и чесъна;

- откажете се напълно от потреблението на алкохолни напитки;

- изключете от рациона си острите, пържените и мазните храни;

- не пийте вода директно след хранене;

- съкратете до най-малко използването на кафе и черен чай;

- хранете се на дребни порции;

- не правете огромни спирания сред храненията;

- в никакъв случай не пропускайте закуската.

Ето кои са храните, които не водят до тежест в стомаха:

 варените картофи са потребни за стомаха

1. Варени картофи

В тях се съдържат доста разнообразни потребни субстанции, като да вземем за пример ферментите, които оказват помощ за разграждането на храната и нейното асимилиране. Освен това са богати на нишесте, което защищава лигавицата от нападателни въздействия. В състава му влизат и доста разнообразни минерали и витамини. Сокът от този недопечен зарзават даже се употребява доста постоянно при лекуването на гастрит и язви.

2. Ориз

Това е в действителност неповторим артикул, който наложително би трябвало да участва в менюто ви. Наситен е с доста комплицирани въглехидрати, витамини и минерали. Именно течността от сварения ориз се употребява постоянно при остри инфекции на стомашно-чревния тракт, а също по този начин при лекуването на гастрит и язви. Веществата в него пазят лигавицата от отрови, свързвайки ги и деликатно ги отстраняват. По този метод те успокояват стомаха, усъвършенстват общото положение и храносмилането.

3. Овес

Има сходни свойства с ориза, само че за разлика от него, има леко слабително деяние. В стомаха ни овесената каша " събира " и всички непотребни за организма ни субстанции, в това число соли, отрови и тежките метали.

4. Ябълки

Те са първенците по наличието на пектин, като по този метод оказват помощ при пречистването на стомаха и насищат организма ни с доста потребни витамини и минерали. Подобряват апетита и оказват помощ при запек. В никакъв случай обаче не злоупотрбявайте с киселите сортове, като те могат да се употребяват печени с мед и канела или пък да се прибавят към десертите или други ястия.

5. Йогурт

Наситен е с доста потребни бактерии, които оказват удобно влияние на работата на стомаха и червата. Подобрява перисталтиката и храносмилането, а също по този начин способства за по-добрата обмяна на веществата. Избирайте обезмаслените и натурални артикули без захар, като по избор можете да ги разнообразите с пресни плодове.

6. Банани

Наситени са с калий и облекчават чувството за тежест в корема. Можете да ги консумирате даже и в по-големи количества, защото калият в тях обезврежда натрия и по този начин няма да навредите по никакъв метод на организма ви. Помагат при отичане на корема, защото се причисляват към листата на храните, които са леки и не натоварват стомаха.

7. Аспержи

 аспержите са лека храна за стомаха

Наситени са на пробиотици, които прелестно оказват помощ при отичане на корема, премахвайки газовете и понижават чувството на тежест. Полезни са и в случай че имате проблем с непотребната течност в организма ви. Това е прелестен и доста лек артикул, който оказва помощ за регулирането на работата на храносмилателната система.

8. Копър

Едно от най-популярните средства, което се употребява в националната медицина при отичане на корема и чувство за тежест. Може да се прибавя в другите ястия, по този начин и в салатите ви.

9. Пшеница

Тази зърнена просвета има извънредно богат състав: 10 витамина, 20 минерала, повече от 11% белтъци, комплицирани въглехидрати, нишесте, мастни киселини, в това число и ненаситени. Препоръчва се при диетичното хранене, защото понижава тежестта в стомаха и се грижи за по-доброто храносмилане.

10. Броколи

Богати са на фибри, като в същото време с това има антиоксидантно и противотуморно деяние. Богати са и на пектин, засищат бързо и не провокират чувство за тежест в стомаха. Препоръчва се да се употребява при лекуване на язви и насища организма с доста биоактивни субстанции.

Тежестта в стомаха след хранене може да бъде резултат от хранителни неточности, неприятни привички или съществени патологии. Ако този противен признак се повтори, е належащо да се откри и лекува повода. Грижете се за здравето ви прибързано, а не чакайте да се появи някакъв здравословен проблем, с цел да се замислите за това. Именно вярното, здравословното и леко хранене е ключът към положителното самочувствие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР