Българският лекарски съюз предлага основните възнаграждения на медиците да бъдат

...
Българският лекарски съюз предлага основните възнаграждения на медиците да бъдат
Коментари Харесай

БЛС: Основните възнаграждения на медиците да са обвързани със средната заплата

Българският лекарски съюз предлага главните хонорари на медиците да бъдат обвързани със междинната работна заплата за страната. Това сподели пред публицисти ръководителят на организацията Иван Маджаров.

Той уточни, че по този метод се дефинират заплатите в образованието и това дава опция да бъдат планувани нужните средства:

" Ние от Лекарския съюз държим в действителност - за разлика от други, които настояват противоположното, че в Закона за здравното обезпечаване би трябвало да има условие, записано в НРД (Национален рамков договор)- който желае контракт с Касата би трябвало да подсигурява най-малко минимални за страната равнища на заплащане.

Но тези минимални равнища да не са обвързани с КТД (Колективен трудов договор), което в този момент сега е проблем, а с някакво кратно - както и депутатите си обвързват техните минимални хонорари с кратно за междинните за страната.

Това е предвидима и забележима статистическа големина - примерно минималната работна заплата я знаем какъв брой ще бъде за идната година още в този момент май - дали ще има смяна, или няма ", разяснява Маджаров.

Този следобяд служебният министър на опазването на здравето Галя Кондева събира Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето, с цел да бъде разисквано сключването на нов групов трудов контракт за заплащането на медиците, защото до момента настоящият изтече през април.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР