През последните години компаниите от всички индустрии генерират все по-големи

...
През последните години компаниите от всички индустрии генерират все по-големи
Коментари Харесай

Осем начина, по които модерните ERP системи трансформират дистрибуторските фирми

През последните години фирмите от всички промишлености генерират все по-големи размери от данни и от ден на ден мениджъри осъзнават, че триумфът им зависи в най-голяма степен от тяхното вярно ръководство и пълноценно потребление. В сегмента на дистрибуторските компании това предписание важи с особена мощ, заради спецификата на активността, която постанова ежедневна работа с огромни размери от фирмени и потребителски данни.

В отговор на това системите от клас ERP (Enterprise Resource Planning – ръководство на корпоративните ресурси) се трансформират с бързи темпове, позволявайки създаване на фирмени политики, основани на данните и създавайки нови благоприятни условия за бизнесите да трансформират данните в продажби. Сред най-важните преимущества на модерните ERP системи в това отношение са даването на повсеместен взор върху бизнеса, цялостната проследимост на веригите на доставки, усъвършенстваното ръководство на склада, менажирането на разноските и паричните потоци.
-->
360-градусов взор върху дистрибуторската дейност 

“ERP системите обезпечават цялостна информация за положението на бизнеса на една дистрибуторска компания в действително време. Те способстват за по-добрата връзка сред обособените звена в границите на организацията и обезпечават обединен източник на достоверна информация, идентичен за всички отдели в нея ” – изяснява Даниела Димова, маркетинг управител на българската софтуерна компания , която е измежду първите внедрители на системи за ръководство на бизнеса у нас.

Пълна проследимост 

Тя добавя, че ERP решенията подкрепят постигането на цялостна проследимост на наличностите, цените и периодите за доставки. Това разрешава на дистрибуторите да реализират по-добро обмисляне и ръководство на наличностите и веригите за доставка. Интегрираните в модерните ERP решения интелигентни асистенти употребяват насъбраната в системата информация, с цел да подкрепят усъвършенстването на поръчките към доставчиците и да спомагат за минимизиране напъните и разноските, свързани с доставките.

Оптимизирано ръководство на склада 

Оптимизация на складовите процеси е основна за постигането на положителни резултати в дистрибуторския бизнес. В тази значима активност ERP системите имат значима роля, защото дават информация в действително време освен за разполагаеми наличия и динамично постъпващи поръчки, само че и за други значими параметри като периоди на валидност, партиди, периоди и условия на доставка и ред други. В добавка, лесната интеграция на тези системи с решения като баркод четци и ръчни скенери разреша да се сведе до най-малко  ръчния труд, както и опциите за допускане на неточности и грешки.

Оптимизиране на доставките 

ERP решенията дейно спомагат за по-прецизното ръководство на доставките към клиентите, както и за скъсяването на периодите за осъществяване на поръчките. Всичко това има положителен резултат върху самите взаимоотношения с клиентите, подобрявайки тяхната задоволеност и изграждайки високо равнище на преданост, прибавя още Даниела Димова.

Анализ и планиране 

Правилният разбор на постигнатите резултати и основаните на тях прогнози и обмисляне са значима част от работата на положителния управител. В това отношение ERP системите съставляват незаместим източник на данни, осигурявайки информация с високо равнище на меродавност. Съвременните решения за ръководство на бизнеса разполагат с вградени мощни принадлежности за генериране на доклади и информации, както и елементарно могат да бъдат интегрирани с външни софтуерни приложения за образно показване и разбор на информация от разнообразни източници (Business Intelligence).

Управление на разходите 

Системите за ръководство на бизнеса от клас ERP дава опция и за улеснено следене и ръководство на директните и косвените разноски, свързани с активността на компанията. Тази информация може да послужи за основа при основното за дистрибуторите гъвкаво ценообразуване, дефиниране на търговски отстъпки, както и за точно обмисляне на промоционални и разнообразни други търговски интензивности.

Управление на паричните потоци 

Прецизното ръководство на паричните потоци е основно за динамичната активност на дистрибуторските компании. В това отношение ERP решенията доста улесняват  бизнеса като дават принадлежности за гъвкаво установяване и следене на кредитни предели, падежи, просрочени отговорности, лихви при просрочие и други, а интелигентните вести отстраняват опцията за пропуск на просрочени вземания от контрагенти.

Спазване на комерсиалните условия 

С помощта на бизнес софтуера дистрибуторите освен могат елементарно да ръководят наличностите, а и да наблюдават предоставените към клиентите рекламни материали, консумативи и други С ERP системите елементарно могат да се наблюдават потребителските обороти, както и всички контрактувани с тях търговски условия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР