През последните години Беларус настойчиво предупреждава за ескалиране на военно-политическата

...
През последните години Беларус настойчиво предупреждава за ескалиране на военно-политическата
Коментари Харесай

Посланикът на Беларус в България: Ситуацията в Украйна е следствие на безразсъдната политика на Запада

През последните години Беларус упорито предизвестява за ескалиране на военно-политическата обстановка в нашия район, неведнъж декларира за заплаха от безразсъдното държание на ръководителите и политиците от западните страни, които все по-често избират притискането и заканите и ги употребяват като инструмент за решение на своите и интернационалните проблеми. Настоящата обстановка в Украйна е директно разследване на безразсъдната политика на Запада, която е ориентирана към пробутване на личните си ползи в ущърб на сигурността на другите. Това се споделя в позиция на посланика на Беларус в България Александр Лукашевич.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 909
" Ние изрично отхвърляме всевъзможни клевети по отношение на това, че Беларус е въвлечена в протичащите се в Украйна събития. Президентът на Беларус Александр Лукашенко твърдо акцентира, че беларуските войски не взимат никакво присъединяване в съветската спецоперация. Освен това, ние по всякакъв начин се опитвахме да предотвратим ескалацията. Конкретно, военното управление на Украйна няколко пъти организира договаряния с беларуските си сътрудници. Ние предлагахме на нашите украински сътрудници да реализира директен контакт с съветската страна, бяхме подготвени да окажем подпомагане, само че това наше предложение бе пренебрегнато ", показва той. 

По думите му Република Беларус постоянно интензивно и поредно е била за мирното урегулиране на спора в югоизточна Украйна.

" Ние и в този момент сме на мнението, че дипломатическите способи са предпочитани и сме подготвени да допринесем за този развой по всевъзможен метод. Както акцентира нашият Президент, няма да се въвличаме във войната. В създалата се обстановка би трябвало да се търсят способи за предотвратяването на клане сред приятелски славянски нации. За нас единственото вярно решение е да се седне на масата за договаряния ", посочва Лукашевич
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 909  Руски национал: Не на войната! Руски национал: Не на войната!  Ректорът на УНСС: Русия може да откри метод да заобиколи глобите Ректорът на УНСС: Русия може да откри метод да заобиколи глобите  Anonymous оповестиха кибервойна на Русия поради Украйна Anonymous оповестиха кибервойна на Русия поради Украйна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР