През последните два-три дни акциите на популярния производител на електромобили

...
През последните два-три дни акциите на популярния производител на електромобили
Коментари Харесай

Акциите на Tesla поскъпнаха със 17% преди публикуването на финансовия отчет

През последните два-три дни акциите на известния производител на електрически автомобили Tesla значително нарастнаха. След приключването на търговете на борсата NASDAQ на 1 октомври, цената на една TSLA акция доближи $310,7 , което значи растеж от 17,35%. Да си напомним, че на 28 септември, откакто SEC упрекна Илън Мъск в шикалкавене с скъпи бумаги поради историческия туит, акциите на Tesla спаднаха до $260.



Повечето медии подчертават върху обстоятелството, че акциите на Tesla стартират да порастват на фона на извънсъдебното съглашение на Мъск със SEC. В рамките на това съглашение Илън Мъск няма право да взе участие в борда на шефовете на личната си компания в продължение на 3 години и би трябвало да заплати общо $40 милиона. Но остава общоприет шеф на Tesla. Без подозрение, съглашението със SEC е оказало въздействие на акциите, само че повода за толкоз огромния растеж е друга.



Тази седмица Tesla би трябвало да разгласява формалния си тримесечен финансов доклад. В доклада би трябвало да е включен броя на създадените електрически автомобили за изтеклите три месеца. Медиите към този момент започнаха да броят създадените от Tesla електрически коли. Вчера се появи информация, че през последното тримесечие компанията е произвела 80 000 електрическия автомобил, от които 51 000 са Model 3. А през последната седмица Tesla е произвела 6700 електрическия автомобил. Това е връх освен за Tesla, само че и за цялата автомобилна индустрия. Именно това е основният фактор за растежа на акциите на Tesla.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР