През последните дни, заради него преносът над страната ни беше

...
През последните дни, заради него преносът над страната ни беше
Коментари Харесай

Леоноре Връхлита България С Пълната Си Мощ! На Великден Ще Е Същински Ад!

През последните дни, поради него преносът над страната ни беше съвсем непрестанно от североизток и той поддържаше температурите малко под нормалните за интервала. Антициклонът, наименуван от немските метеослужби " Леоноре " ще се измести малко на изток и разшири в южна посока.

В резултат от на следващия ден до събота в това число въздушният поток във височина към Балканите ще се ориентира от югоизток-юг и температурите ще се покачат до и малко над нормалните си стойности.

Утре облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. Температурите ще се покачат и ще доближат 16-22 градуса.

В четвъртък и петък ще бъде най-топло, с температури от 20, 21 до към 26 градуса. Облачността ще бъде незначителна, а към и след обяд купести облаци ще се развиват в планините на Западна България, където ще превали и прегърми. Краткотрайни превалявания с местен темперамент не са изцяло изключени и за региона на София.

Особено топло ще бъде на Западните Балкани, като тук-там в Сърбия, Източно Хърватско и Северна Босна са вероятни оптимални стойности до 30 градуса.

В събота ще остане топло, само че над западните и югозападни региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места там ще превали и прегърми, като не са изключени и градушки.

През нощта явленията ще се изместват на изток и в неделя гръмотевични стихии и градушки ще има в източната половина на страната. На места те ще са много интензивни. Температурите ще се намалят по отношение на съботните с 5 до десетина градуса и в неделния ден оптималните стойности ще бъдат от 16 до 21 градуса, само че на местата с мощна купесто-дъждовна облачност ще останат и по-ниски, до към 13 градуса.

В понеделник слаби валежи ще има тук-там в източните региони. Температурите едва ще се покачат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР