През последните дни станахме свидетели на ескалация на напрежението в

...
През последните дни станахме свидетели на ескалация на напрежението в
Коментари Харесай

На 4 км от Ивицата Газа: Разказ на едно българско семейство за случващото се

През последните дни станахме очевидци на ескалация на напрежението в Близкия изток. Имаше ракети против Израел и опустошения в Газа, а от цялото това принуждение страдат най-много елементарните хора от двете страни на линията. Вижте този десетилетен спор през очите на едно българско семейство, което живее на 4 км от Ивицата Газа.

Даниела и Емил Ангелови, както и двамата им сина живеят в Хибукс от 21 година При ескалация на напрежението кварталът им е постоянно в първата рискова линия.

" По-голямата част от времето, към 95%, живеем в райско кътче, за жалост останалите 5% са пъкъл и това е в този момент. Нощите са безсънни, доста е тежко и неприятно. Децата ни към този момент са огромни и схващат какво се случва, само че сестра ми е с малко дете на 3 година, на което обясняваме, че облаците се ядосват и по тази причина по този начин гърми “, споделя Даниела.

Семейството демонстрираха бомбоубежището си, което е незаменима част от вкъщи им през последните дни. В него има легло и дюшеци по земята. Разликата му с другите стаи са стените, които са от бетон и са дебели 30-40 см., както и прозорецът, който има железна повърхност. Имат и система против химически офанзиви.

„ В момента, в който има сирена, тъй като сме безусловно на първа линия, имаме единствено 10–15 секунди да стигнем до бомбоубежището “, прибавя Емил.
Снимка: bTV
Той добави, че улиците са празни, тъй като множеството хора са си у дома, а в случай че сирената те хване на открито, се ляга на земята с ръцете на главата, с цел да се предпазиш.

Семейството има вяра, че един ден всичко ще бъде наред.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР