През последните дни станаха известни съмнителни сделки за милиарди, незаконни

...
През последните дни станаха известни съмнителни сделки за милиарди, незаконни
Коментари Харесай

Социалисти към БСП: Страхувате се от избори, превърнахте партията в патерица на парламентарен пълнеж

През последните дни станаха известни съмнителни покупко-продажби за милиарди, противозаконни назначения, които се удостоверяват и от българския съд, регистрират членовете към Нинова
Социалисти излязоха с отворено писмо до Корнелия Нинова и управлението на Българска социалистическа партия. Поводът е опитат на соцлидерката да държи мандата оптимално дълго и опитите й да сформира държавно управление с Политическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. В своето послание алените подлагат на критика Нинова за свадите, кадруванията, назначенията, корупционните кавги и разрива на партията. Според тях тя се опасява от избори, тъй като Българска социалистическа партия са станали патерица на парламентарен заряд и в партия от „ бутиков жанр “.

Ето и цялото им послание:

ДО

Корнелия Нинова, ръководител на Народно събрание на Българска социалистическа партия Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Копие до: членовете на Народно събрание на Българска социалистическа партия

Ние, членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия, прогресивни леви хора, Категорично се разграничаваме от вас – тясното партийно управление на Българска социалистическа партия и от решенията ви, които апаратно налагате на стотина членове на Националния съвет.

Не беше нужна даже днешната срамна развръзка с изтеклата информация за хода на договарянията от Христо Иванов и последвалото изявление на Слави Трифонов, с цел да разберем, че следвания от вас път е гибелен за бъдещето на партията.

С всеки минал ден нараства пропастта в метода, по който вие и ние разбираме действителностите, политиката, какво е вярно и неверно, какво бъдеще желаеме. Разломни са вижданията ни и за положението на Българска социалистическа партия през днешния ден.

От самото начало досегашната ръководеща коалиция беше сложна за Българска социалистическа партия, даже невъзможна за приемане от нас, социалистите. Замълчахме, тъй като повярвахме, че няма да извършите оттегляне от политиките, които партията постоянно е защитавала за правдивост, взаимност, мир, политики, в които имаме вяра и които ни съхраняват повече от 130 години.

Днес можем ясно да заявим – капацитетът на сходен тип коалиция е привършен, а присъединяване във властта по този метод нанесе тежки вреди върху лявото в България. Не имаме вяра нито във вашите витиевати пояснения и стъкмистики, нито в лековатите и нагласените ви причини.

Вие превърнахте личните си „ червени линии “ в поредност от безпринципни взаимни отстъпки, отразяващи се отрицателно на националните ползи в дълготраен проект: и за стартирането на договарянията с РСМ, с което през днешния ден Европейски Съюз признава македонския език и идентичност; и за излагане на карта на енергийната сигурност на страната, и за дълготрайните връзки с Руската федерация, и за оръжието, което макар всички уверения в противоположното - изпращате в Украйна. Не може извинението да е болшинството в обединението и софтуерния метод, по който се вземат решенията в този формат.

Удобно и стратегически, с поредицата от целеви назначения на стеснен кръг доближени, несъмнено не желаете да развивате Българска социалистическа партия, а да си купите само политическо дългоденствие.

През всичките тези години Българска социалистическа партия беше най-активна и поредна в битката против корупцията, задкулисието, олигархията, против „ модела ГЕРБ “. През последните дни станаха известни съмнителни покупко-продажби за милиарди, противозаконни назначения, които се удостоверяват и от българския съд. След всички взаимни обвинявания в досегашната ръководеща коалиция точно за корупция, задкулисие и олигархични кръгове, ние не виждаме мястото на нашата партия в тази нелицеприятна политическа среда. В калта няма по какъв начин да останеш чист.

Днес сте подготвени с мандата на нашата партия да подкрепите и да сложите министър председател, който е искрено с десни убеждения и няма нищо общо с лявата политика, за която всички ние работим десетилетия наред. За първи път в своята история Българска социалистическа партия не може да откри собствен претендент за министър-председател! Безпомощност, бягство от отговорност или наложено изискване да има държавно управление непременно е този ход?!

Ние не сме подготвени да приемем това и в никакъв случай няма да бъдем!

Спрете да плашите българските жители със задаваща се тежка зима, в случай че го няма това държавно управление. Този способ на Борисов през днешния ден Нинова повтаря всекидневно! Истината е, че в действителност се страхувате от избори и това, което следва след тях! Защото левите хора в България няма да ви простят обстоятелството, че превърнахте Българска социалистическа партия в патерица, в парламентарен заряд и в партия от „ бутиков жанр “. И това е бъдещето, което й определяте! – партия с над 130-годишна история!

Ние желаеме мощна, съвременна и почтена Българска социалистическа партия, а не Българска социалистическа партия „ на колене “ пред идеологията и фигурите на други политически сили. С сегашното послание заявяваме ясно следното: Българска социалистическа партия неотложно би трябвало да върне несбъднат връчения ѝ от президента Румен Радев мандат за сформиране на държавно управление и да стартира подготовка за предварителни парламентарни избори.

И това е единствено първата крачка към това да върнем в политическия живот на страната лява прогресивна партия, учредена на сила, полезности, достоверно идеологическо наличие и благоприятни условия, каквато би трябвало да бъде една лява партия в 21 век! Това е първа крачка към обединяване на всички леви, мислещи хора, подготвени да работят почтено и честно за страната си.

Николай Бериевски

Атанас Атанасов

Мирослава Гатева

Иван Мандински

Никола Митов

Огнян Янчев

Лаура Маринова

Александър Трайков

Веселин Радев

Йордан Василев

Теодора Халачева

Таня Николова

Ангел Иванов

Тодор Стоилов

Никола Ванков

Илия Христов

Доротея Димитрова

Христинка Ботева

Надежда Мидюрова

Мартин Жлябинков

Боян Балев

Ралица Андреева

Георги Йорданов

Миладин Рангелов

Илия Христов

Станислав Павлов

Владимир Дюлгеров

Димитрина Ваклилова

Веселина Карапеева

Николай Радев

Методи Карабаджаков

Георги Търновалийски

Любомир Паунов

Атанас Петков

Христо Марков

Николай Радев

Костадин Паскалев

Васил Антонов

Ваня Маникатева

Иван Цанов

Калинка Николова

Димитър Нечев

Добромира Тошева

Красимир

Карамфилов

Величка Тошева

Галин Дурев

Александра

Берданкова

Стоянка Балова

Кристина

Сидорова

Светлана Великова

Георги Кирилов

Габриела

Величкова

Здравко Кънчев

Димитър Тодоров

Деница Златева

Д-р Венера

Башова

Дария Шлосер

Деница Иванова

Димитър Здравков

Димитър Иванов

Кирил Добрев

Любен Попов

Евдокия Асенова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР