През последните дни руската армия прехвърля техника от полигона в

...
През последните дни руската армия прехвърля техника от полигона в
Коментари Харесай

Русия прехвърля техника и сили на новия си 3-ти армейски корпус към Донецк и Запорожие -

През последните дни съветската войска трансферира техника от полигона в Мулино, където се образоваха бойците на новосформирания 3-ти армейски корпус, състоящ се от доброволци, към Ростовска област наоколо до фронтовата линия, заяви самостоятелната проверяваща организация Conflict Intelligence Team (CIT), която прави мониторинг над интензивността на съветските въоръжени сили.

Трети армейски корпус се състои от доброволци на възраст 18-50 години, които са били приманени от преференциални контракти с съветската войска. С тяхна помощ Русия се пробва да навакса загубите в жива мощ без да афишира готовност. Предполага се, че корпусът се състои от към 15 хиляди военнослужещи.

„ През последните дни наши доброволци ни предоставиха фотоси и записи на превозването с жп превоз на съветска военна техника. На записите се виждат зенитно-ракетната система „ Бук “ и танковете Т-80БВ и Т-90М “, оповестява CIT в своя канал в Telegram.

По информация в базата данни на съветските железници и двата влака, на които е натоварена техниката, се движат от Мулино, област Нижни Новгород, до жп гара Неклиновка, Ростовска област, покрай границата с Донецка област на Украйна. Влаковите композиции са напуснали Мулино надлежно на 22 и 24 август, което почти подхожда на времето на тръгване на образувания там 3-ти армейски корпус, за което беше уведомил украинския анализатор Константин Машовец.

Малко по-рано CIT допусна, че превозването на комплексите " Бук " демонстрира прехвърлянето на огромна групировка, да вземем за пример на войска. Сега аналитиците допускат, че става дума 3. Армейски корпус или най-малко тази част от него, която се смята за боеспособна. Анализаторът на DefMon3 написа за съществуването на дивизия или бригада за Противовъздушна отбрана в корпуса, базирайки се на данни от украински източници. За образуването на 3-ти армейски корпус в Мулино първо заяви украинското разузнаване. За наличието на доброволци в Мулино и за недоволствата на локалните поданици от тях разказваше изданието " Layout ".

Изследователят Том Бълок разгласява фотоси и видеоклипове, снимани в Мулино, показващи модерни съветски машини като БМП-3, Т-80БВМ и Т-90М. Източниците на CIT настояват, че корпусът е относително добре оборудван с техника, само че доброволците не имат военен дух, дисциплинираност и предпочитание да овладеят новото съоръжение, което им е предоставено. Много наблюдаващи са в неразбиране за какво най-модерните мостри на съветската техника са попаднали в ръцете на неприятно подготвени доброволци. „ Виждаме две вероятни аргументи за това – неспособност за бързо снабдяване на остаряло консервирано въоръжение или с неналичието в съветските елементи на готови екипажи, които да може да се пернат от фронта за асимилиране на новата техника (това от своя страна може да е породено от военни загуби или отводи за присъединяване в бойните действия). “ – пишат от CIT.

Засега е невероятно да се каже сигурно къде тъкмо съветското командване възнамерява да употребява силите на корпуса. Крайната точка на ешелоните (станция Неклиновка), ситуирана в южната част на Ростовска област, е най-близо до Донецкото и Запорожкото направления на фронта.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР