През последните дни отношенията между двете страни бяха помрачени от

...
През последните дни отношенията между двете страни бяха помрачени от
Коментари Харесай

Зеленски, който се връща в Киев след посещения в САЩ и Канада, се отби в Полша

През последните дни връзките сред двете страни бяха помрачени от спор по отношение на доставките на украински храни, само че Киев и Варшава се договориха да търсят компромис по въпроса .

Това заяви съветската редакция на Би Би Си.

Зеленски дойде в град Люблин, където награди двама доброволци от Полша за оказване на помощ на украински бежанци.

Журналистката Бианка Залевска и доброволецът Дамян Дуда, който провежда медицински екип в помощ на ранени украински бойци, получиха украински държавни награди.

" Благодаря на цяла Полша за неоценимата поддръжка и взаимност , които оказват помощ за отбраната на свободата на цяла наша Европа! " - Това се споделя в известие на Зеленски в " Туитър ".

В изявление за телевизионния канал Polsat News тази седмица полският министър-председател Матеуш Моравецки съобщи, че Полша " към този момент не доставя оръжие на Украйна, а се доставя с най-модерните оръжия ".

След това полският президент Анджей Дуда посочи, че Варшава не има намерение да доставя на Украйна съвременни оръжия , които се купуват за потребностите на полската войска.

Интервюто на Моравецки беше отдадено главно на " зърнения скандал ", който сътвори съществено напрежение сред двете страни. Решението на Полша да удължи възбраната за импорт на украинско зърно, с цел да отбрани фермерите си от по-евтини артикули, разгневи Киев.
 Зеленски: Ако Киев падне, Русия атакува половината Европа
Зеленски: Ако Киев падне, Русия атакува половината Европа

Никога до момента Москва не е срещала толкоз мощна опозиция, отсече президентът след срещата си с Байдън

Владимир Зеленски, който приказва пред Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, назова полската възбрана " политически спектакъл " в интерес на Русия .

Полският министър-председател Матеуш Моравецки отговори, като прикани украинския президент в никакъв случай повече да не наскърбява поляците, базирайки се на острите изявления на Зеленски в Организация на обединените нации.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР