През последните часове в социалната мрежа ВКонтакте“ се разпространяват все

...
През последните часове в социалната мрежа ВКонтакте“ се разпространяват все
Коментари Харесай

В Русия сравняват мобилизираните войници с пържени картофи и желирани бонбони

През последните часове в обществената мрежа „ ВКонтакте “ се популяризират от ден на ден постове от съветски блогъри, които се пробват да внушат на аудиторията си, че 1% мобилизирани от общия мобилизационен запас на въоръжените сили на РФ в действителност е незначителна численост.

В сряда съветският президент Владимир Путин разгласи частична военна готовност, която съгласно Кремъл ще засегне 300 000 души. Режимът на Путин обаче не даде отговор за какво ще активизира 300 000 души, откакто във войната в Украйна, която Русия стартира непредизвикано на 24 февруари, е изгубила единствено 6000 души (по думите на Шойгу).

Кремъл финансира известни в обществените мрежи блогъри, с цел да прокарват милитаристична изразителност и да подхранят националистическите усеща на руснаците. Стигна се до смешен миг, в който мобилизираните в този момент бойци са сравнявани с желирани бонбони и пържени картофи. Блогърки употребяват аналогии, казвайки, че 1% от пържени картофи, пакетче бонбони или наличието на дамска козметична чантичка е „ нищожен “.

Популярен стана и хаштагът #безпаники. Иронично, имайки поради, че за броени часове, откакто Путин разгласи готовност, изходящите самолетни еднопосочни билети в Русия се изкупиха за часове. Масово руснаци се изтеглиха от федерацията и през сухопътните ѝ граници, бягайки в Казахстан, Финландия, Грузия, Монголия и други страни. Повсеместна е суматохата измежду руснаците, които не желаят да умрат в безсмислената война на Путин.

Meduza заяви, че действителният проект на режима на Путин е да активизира в армията 1,2 милиона души. Неудобната за Путин медия се базира на източници от федералните министерства. Била е даде заповед да се активизират хора не от огромните градове като Москва и Санкт Петербург, а от по-малки селски региони, тъй като там няма медии, съпротива и поддръжката към войната е по-голяма. Руската войска търпи големи загуби в Украйна, колкото и да отхвърля този факт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР