“През последните 15 години изградихме 80% от действащото метро, и

...
“През последните 15 години изградихме 80% от действащото метро, и
Коментари Харесай

Ясно е кога ще е готова третата линия на метрото до кв. "Левски"

“През последните 15 години изградихме 80% от настоящото метро, и продължаваме. В момента строим три километра с три метростанции, като продължение на третата линия от ж.к. " Хаджи Димитър " до ж.к. " Левски “ в регион “Подуяне ” ”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на строителството на сектор от разширението на Линия 3 на метрото в София „ ж.к. Хаджи Димитър - ж.к. Левски “.

“Изграждането на метрото върви в период, макар всички компликации, най-много финансови, които имахме. Изпълнява се в период и се чака този сектор да свърши до края на 2025 година ”, добави Фандъкова.

При последната станция е построена връзка с националната жп мрежа

Тя акцентира, че чака започването на построяването на сектора през квартал “Слатина ”. “Това са още шест километра метро с шест метростанции ”, посочи тя.

Фандъкова посочи, че финансирането за секторите от съществуващата метро мрежа са обезпечени 3 милиарда лева

Движението по бул. „ Владимир Вазов “ ще се промени за няколко месеца

Кметът на София разяснява, че чака в четвъртък на съвещанието на СОС да бъде утвърден отчета за още два километра с две метростанции в " Люлин ". 

Трасетата от ''Лозенец'' до ''Студентски град'' и от ''Бизнес парк'' до Околовръстния път се приготвят

Тя сподели, че приготвят и трасето от “Лозенец ” до “Студентски град ”, както и сектора от “Бизнес парк ” до Околовръстния път. “Това са готови трасета. Задачите на идващия кмет са доста ясни в това отношение - да се довършат 9 километра метро, които се строят и да се стартират най-малко 6 километра. Метрото е един от плановете, който трансформира града ни от постсоциалистически град в съвременен европейски град ”, счита Фандъкова.

Строителството на третата линия до регион „ Слатина “ ще стартира при започване на идната година

Изпълнителният шеф на „ Метрополитен ” ЕАД проф. Стоян Братоев сподели, че метрото сега е 52 километра. “Разполагаме с 82 влака. В процедура сме за още 8 влака за първата и втората линия, тъй като интензивността и броят на пасажерите нараства ”, посочи той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР