През първото тримесечие на 2023 г. световният пазар на леки

...
През първото тримесечие на 2023 г. световният пазар на леки
Коментари Харесай

VDA: По-положителна прогноза за европейския пазар на леки автомобили

През първото тримесечие на 2023 година международният пазар на леки коли продължи възобновяване си от резултатите на ковидпандемията. В резултат на това в Европа може да се следи малко по-положително развиване, в сравнение с се предполагаше преди този момент в прогнозите на Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA).

По-специално, обстановката с веригите за доставки се облекчи видимо и изключително огромното закъснение в поръчките беше много понижено. За Германия в този момент се чака пазарът да нарасне с четири % до 2,8 милиона автомобила. Това е с 24 % под предкризисното равнище от 2019 година По това време в Германия са продадени 3,6 милиона коли.

В Европа (ЕС, ЕАСТ и Обединеното кралство) се чака растеж от седем % до 12,0 милиона нови транспортни средства за 2023 година Европейският пазар (ЕС, ЕАСТ и Обединеното кралство) към момента е с 24 % под предкризисното равнище от 2019 година, когато бяха продадени 15,8 милиона коли.

Президентът на VDA Хилдегард Мюлер показа - „ Автомобилните пазари в Германия и Европа се развиват малко по-добре от предстоящото, което несъмнено е добра вест. Но би трябвало да видите цялата картина. Реалността е, че пазарите към момента са много под предварителните равнище на рецесия ".

Въпреки че обстановката постепенно се усъвършенства, рестриктивните мерки върху първичните и междинните артикули и високите цени на силата и суровините биха попречили на нужното възобновяване. Берлин и Брюксел ще би трябвало да обезпечат доставките си на първични материали с партньорства, с цел да създадат Германия и Европа по-независими и веригите за доставки по-устойчиви.

„ Високите цени на силата, изключително цената на електрическата енергия, също остават проблем “ - продължи Мюлер - „ Енергийните разноски би трябвало да намалеят, намаляването на налога върху електрическата енергия до европейския най-малко от дълго време е належащо. Всички тези точки остават значима политическа задача. Нуждаем се от повече скорост и увереност тук. “

На другите огромни пазари на леки коли в Китай и Съединени американски щати първото тримесечие удостовери оценката на VDA - пазарът на леки коли в Съединени американски щати евентуално ще се усили с четири % до 14,3 милиона леки транспортни средства през 2023 година Китай, където пазарът към този момент беше на високо равнище през 2022 година, евентуално ще нарасне леко с три % до 23,9 милиона пътнически автомобила през 2023 година Като цяло се допуска растеж от четири % и размер на международния пазар от 74,9 милиона пътнически автомобила за международния пазар.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР