През първото полугодие на 2021 г. безкасовите плащания на сметките

...
През първото полугодие на 2021 г. безкасовите плащания на сметките
Коментари Харесай

За полугодието безкасовите плащания към ЧЕЗ нараснали със 17%

През първото полугодие на 2021 година безкасовите заплащания на сметките към ЧЕЗ са нарастнали със 17 на 100 и към този момент доближават дял от 26 на 100, заяви доставчикът на ток в Западна България в понеделник.

В този интервал 409 хиляди битови клиенти на " ЧЕЗ Електро България " са предпочели интернет, банките, мобилния си телефон или терминални устройства, с цел да платят сметките си за ток. Броят на транзакциите за интервала януари – юни 2021 година е съвсем 2.281 млн., които са 26% от общия брой заплащания през тези месеци и означи растеж със 17% по отношение на същия интервал на предходната година. С 24% нарастват интернет заплащанията – 358 200 повече от записаните 1 474 190 за януари – юни 2020 година

За първото полугодие приблизително на месец 380 хиляди клиенти на " ЧЕЗ Електро България " са се възползвали от предлаганите от сдружението 9 метода за безкасово заплащане - по банков път посредством пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане, по интернет посредством интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или непосредствено през уеб страницата на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и задоволително сигурност. За съпоставяне – през същия интервал на 2020 година приблизително на месец 325 хиляди клиенти са плащали сметките си безкасово.

Доставчикът отбелязва, че този тип заплащания икономисват време и старания на потребителите и ги вършат самостоятелни от мястото и работното време на касите за заплащане в брой. Дружеството предлага на клиентите да се възползват оптимално от опциите, които обезпечават методите за заплащане на сметки от разстояние и през сезона на летните отпуски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР