През първото десетдневие на декември средната месечна температура в повечето

...
През първото десетдневие на декември средната месечна температура в повечето
Коментари Харесай

Изненада: Коледа - без сняг и студ

През първото десетдневие на декември междинната месечна температура в множеството региони ще бъде с 5 до 10 градуса над климатичната нормата. Около нормата ще са сумарните превалявания през последния месец на годната. В множеството региони те ще са сред 40 и 50 л/кв.м, в планините и южните елементи – от 60 до 80 л/кв.м.

А ето и детайлности какво време не чака през декември и по този начин чаканите Коледа и Нова година:

Месецът стартира с повреждане на времето и превалявания от дъжд. Ще е по-често облачно и дъждовно. По-значителни ще са преваляванията над планините и в Югоизточна България. Сняг се чака в крайните северозападни региони, Предбалкана и по високите западни полета.

Около 5 и 7 декември времето ще се стабилизира, а облачността ще се раздра. До края на първото десетдневие след краткотрайно спиране от юг преваляванията още веднъж ще се засилват, само че ще са най-вече от дъжд.

Дневните температури ще са типични за сезона и ще са сред 6-8 градуса, написа " Метео Балканс ".

Времето през второто десетдневие на декември

Повечето климатични модели предвиждат, че странната ни ще попада под въздействие на многоцентрова област от ниско налягане над Западна и Централна Европа. Температурите ще стартират да се покачват, а облачността над нашата страна ще е по-често променлива, следобедите - с превалявания от дъжд.

Към края на второто десетдневие, сред 17 и 20 декември, термометрите още веднъж ще се намалят. Ще е облачно и мъгливо.

Времето през третото десетдневие на декември

Застудяването ще продължава и по време на третото десетдневие. Около 23 и 26 декември се чакат валежи, които ще минават в снеговалежи по високите полета заради ниските температури. Към момента (28.11.), прогнозите сочат, че към Коледа времето ще е извънредно топло и даже дневните температури ще са над 10-13°С.

Към края на годината температурите ще се намаляват. Очакваме и нови превалявания от дъжд към Нова година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР