През първо полугодие на 2020 г., като цяло дружествата от

...
През първо полугодие на 2020 г., като цяло дружествата от
Коментари Харесай

Няма постоянни договори и поръчки към военните заводи 

През първо полугодие на 2020 година, като цяло сдруженията от групата "ТЕРЕМ " не бяха обезпечени във висока степен с контракти и поръчки и това затрудни (в някои от предприятията) обезпечаването на тяхната прехрана и покриването на условно-постоянните им разноски. Но в сдруженията няма неизплатени отговорности към личния състав.

През полугодието в групата "ТЕРЕМ " е създадена продукция за 16.857 млн. лева, а като стойност тя е разпределена поравно сред специфичната и гражданската продукция. От компанията майка означават, че тя възлизат на 51.6% от общия плануван размер на производството за цялата 2020 година.

Само "Терем-КРЗ Флотски боеприпас " ЕООД и "ТЕРЕМ-Холдинг " ЕАД приключват първите шест на облага. В

"ТЕРЕМ – Летец " ЕООД - София

създаденото за интервал съставлява 51% от плануваното за цялата 2020-а. Отчита се нарастване с 33% в размера на настоящо създадената продукция по отношение на същия интервал на предходната година. От началото на 2020 година са изпълнени поръчки за ремонт на възли, елементи, блокове и съставни елементи от вертолети вид "Ми ", както и поръчки за услуги, свързани с авиационна техника, които, въпреки и за не висока единична стойност, подсигуряват претовареност на личния състав. Такива поръчки ще продължат да се извършват и през идващите месеци. Продължават работата по подписани контракти, както и договарянията с други компании възложители.

Произведената продукция в

"ТЕРЕМ – Овеч " - Провадия

през полугодието е 42% от плануваното годишно произвеждане. Подписан е контракт с чешките фабрики "Татра " за създаване на център за ремонт на военни камиони на марката "Татра ". Оборудването е доставено, осъществено е и образование от чешки експерти за работа с уредите и ремонтните действия. Базата е сертифицирана от "Татра " за осъществяване на ремонт, поддръжка и доставка на аварийни елементи. Информирани са евентуални клиенти за добитите благоприятни условия. Очакванията са за поръчки и от цивилен организации, с което да се разшири индустриалния потенциал и да се усилят приходите на предприятието.

Производството в

"ТЕРЕМ - КРЗ Флотски Арсенал Варна " ЕООД

бележи растеж от 87% по отношение на същия интервал на 2019-а. Дейност е била напълно съсредоточена в докови, класови поправки и възстановителни действия на моторни кораби и танкери, фрегата, корвета, миночистач и гранични полицейски катери. От началото на годината в завода са приключени поправки действия по 24 кораби. Най-съществен е делът на гражданската продукция – над 72% от общия размер, като настрана гражданската продукция за задгранични клиенти съставлява 70% от общия размер продукция за отчетния интервал.

Полагат се старания за подсигуряване на контракти, като се комуникира с одобрени задгранични клиенти за основаване на условия за натоварване на индустриалните мощности и личния състав.

Обемът на производството в

"ТЕРЕМ – Хан Крум “ ЕООД - Велико Търново

през полугодието е едвам 32% от общия плануван годишен размер. Основен дял заема специфичната продукция. Гражданската продукция е главно услуги за галванични покрития и продажби на газови уреди и други от фирмения магазин.

С създадената продукция в

"ТЕРЕМ - Цар Самуил " ЕООД - Костенец

през интервала, сдружението е изпълнило 43.4% от планувания размер за първото полугодие и едвам 22% от планувания годишен размер. Специалната и гражданската продукция има еднакъв дял в индустриалната стратегия.

Усилията са ориентирани към търсене на спомагателни благоприятни условия за сключване на нови контракти за произвеждане на специфична и гражданска продукция за стабилизиране на индустриално – стопанската активност, обезпечаване на регулярни парични приходи и за осъществяването на годишната индустриална стратегия. Дружеството е получило 16 хиляди лева отплата по националната стратегия за опазване на заетостта при изключителното състояние (60/40).

Планове

През първото полугодие в група "ТЕРЕМ " са осъществени общо (агрегирано) чисти доходи от продажби на продукция, артикули и услуги в размер на 22.84 млн. лева (в това число и самостоятелния принос на "ТЕРЕМ – Холдинг " ЕАД). По този индикатор групата бележи растеж от над 74% по отношение на същия интервал на предходната година.

Търсят се спомагателни благоприятни условия за подписване на контракти с компании за поправки на въоръжение и военна техника /предпродажна подготовка и произвеждане на аварийни части/, с които да се увеличи степента на натовареност на индустриалните мощности и личния състав в дъщерните сдружения.

Търсят се благоприятни условия за присъединяване в интернационалните тръжни процедури за доставка на артикули за потребностите на министерствата на защитата на обособени страни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР