През октомври и ноември беше най-тежката вълна, така че най-страшното

...
През октомври и ноември беше най-тежката вълна, така че най-страшното
Коментари Харесай

Дългочакана новина! До месец и у нас отпаднат COVID мерките?

През октомври и ноември беше най-тежката вълна, тъй че най-страшното мина. Много скандинавски страни и страни от Западна Европа стартират да анулират рестриктивните мерки. Предполагам, че това ще се случи и в България до месец. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на опазването на здравето

д-р Стойчо Кацаров.

" Затихва вълната, затихва и имунизацията. Има хора, които при никакви условия няма да си слагат ваксина``, сподели още той.

По думите му огромният брой имунизации през януари – към 400 хиляди, съставляват бустерни дози.

Но вълната си отива, Омикрон протича по-леко, а и много хора се имунизираха по натурален път, без ваксина, изясни доктор Кацаров.

По отношение на високата смъртност от COVID-19 някогашният здравен министър уточни, че тя се дължи най-много на здравната ни система.

Смъртността зависи най-вече от положението на здравната система, а нашата здравна система е в доста неприятно положение от години и пандемията го сподели напълно ясно. Затова считам, че е нужна сериозна промяна на цялата здравна система, която се изроди и пригоди да усвоява пари от бюджета и НЗОК, а не да лекува пациента, разяснява той.

Друг проблем според Стойчо Кацаров е този, че лечебните заведения у нас не са сложени в естествена конкурентна среда.

Ние плащаще на лечебните заведения без никаква връзка с осъществената от тях активност, уточни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР