През нощта под влияние на студен атмосферен фронт на места

...
През нощта под влияние на студен атмосферен фронт на места
Коментари Харесай

Захлаждането дойде, какво ни сготвиха синоптиците за идните дни

През нощта под въздействие на леден атмосферен фронт тук-там в Западна и Централна България преваля, имаше и гръмотевични стихии. Днес с сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен, северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите ще се намаляват. Облачността над страната ще е променлива и тук-там, основно в  Източна и Южна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия за местни интензивни превалявания и градушки. Без превалявания ще е в западната и централна част от Дунавската низина. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 27° и 32°, в София - към 27°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над северното крайбрежие постоянно забележителна – купеста и купесто-дъждовна. На места там ще превали временен дъжд с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е най-вече сдържан. Максималните температури ще бъдат 29°-31°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала с наклонност на намаляване.

Над планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На доста места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 16°.



През първите дни на август ще бъде относително хладно за интервала. Ще доминира слънчево време, само че към и след обяд ще се развива купеста облачност и на обособени места са вероятни краткотрайни превалявания. В понеделник към момента ще духа сдържан северозападен вятър; във вторник ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР