През ноември тази година Disney + стъпи в Хонг Конг.

...
През ноември тази година Disney + стъпи в Хонг Конг.
Коментари Харесай

И анимираните герои дразнят Китай

През ноември тази година Disney + стъпи в Хонг Конг. Международният бизнес хъб, чиято стопанска система процъфтява и където в софтуерните компании работят експерти от целия свят обаче, е решил да цензурира част от нещата, които ще се стриймват на територията му.
 Снимка 365053

Става дума за " Семейство Симпсън " - целият анимационен сериал е наличен за гледане в Хонг Конг като се изключи един епизод.

Този, в който действието се развива в Китай. Това е 12 епизод от 16 сезон, излъчен за първи път през 2005 година. В него семейство Симпсън отпътува на екскурзия до Китай и посещава площад Тянанмън в Пекин.

През 1989 година тъкмо там се организира мирна проява против ръководството на страната, която е потушена с кръв. В епизода на Тянанмън стои табела, на която написа: " На това място през 1989 година не се случи нищо ".

От Guardian прецизират, че не е ясно дали Disney + сами са дали целия сериал без тъкмо този епизод или са били помолени от управляващите на Хонг Конг и Китай да го отстранен. Стрийминг платформата е отказала коментар по случая.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР