През ноември половината от хотелиери са били готови да предложат

...
През ноември половината от хотелиери са били готови да предложат
Коментари Харесай

Расте броят на хотелиерите, готови да намалят цената на пакет услуги

През ноември половината от хотелиери са били подготвени да предложат на своите клиенти различен интервал за потребление на направените от тях резервации. Расте броят на тези, които са подготвени да понижат цената на пакет услуги ( 66.3%), а 47.3% са тези, които ще свият и цената на нощувката. Това демонстрират данните от извършеното от Националният статистически институт месечното анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване за събиране на точна и навременна информация за положението и развиването на техния бизнес по време на епидемиологичната конюнктура в страната, свързани с COVID-19. Става въпрос за категоризирани хотела, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване (вилни и туристически селища, хостели, къщи за посетители, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и жилища и други места за краткосрочно настаняване) с над 10 кревати, които са имали активност през ноември.

По отношение на наетия личен състав през последния месец има нарастване на ръководителите, които са подхванали главните вероятни ограничения: „ заплатен отпуск “, „ неплатен отпуск “, „ понижаване на възнагражденията на личния състав “ и „ отдалечена форма на работа “. Същевременно местата за настаняване, които са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите за следващ месец, не престават да се усилват и доближават 31.8 %.

През ноември 74.1% от шефовете регистрират понижение в приходите от активността си по отношение на октомври. Прави усещане, че това е най-високия % по този индикатор след април и март тази година. Но числата означават и 23.8% хотелиери, които показват, че няма смяна във връзка с приходите.

В кратковременен проект (през идващия един месец) към половината от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ До 50% “ от разноските за активността със лични средства, малко над една трета от тях обаче няма да могат да се оправят сами. И единствено 20.8% от интервюираните хотелиери показват, че ще съумеят да оживяват със лични финанси „ До 100% “.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект през ноември половината от ръководителите означават, че считат да продължат с актуалната си активност въпреки и с понижен размер, а една трета плануват краткотрайно да преустановят активността си. Други 21.8% от мениджърите считат да продължат да работят, а 3.5% предвиждат да прекратят активността напълно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР