През миналата седмица ръководството на Уимбълдън взе решение да забрани

...
През миналата седмица ръководството на Уимбълдън взе решение да забрани
Коментари Харесай

Рубльов разкритикува остро Федерер и Надал за липсата им на позиция по важни въпроси

През предходната седмица управлението на Уимбълдън взе решение да забрани на всички съветски и беларуски тенисисти да вземат участие в тазгодишното издание на шампионата заради продължаващата повече от два месеца война в Украйна. Новината срещна вълна от неодобрение от някогашни и сегашни състезатели, като измежду първите, изразили несъгласието си с това решение, бе международният №1 Новак Джокович, който го дефинира като полуда и дискриминация.

За разлика от него Роджър Федерер и Рафаел Надал избраха да запазят цялостно безмълвие по тематиката, което бе съществено разкритикувано от Андрей Рубльов, който в едно от последните си изявленията бе запитан каква съгласно него е повода за неналичието на реакция по значими въпроси от страна на двамата именити играчи.

" Честно казано, не знам. Нямам догатки. Може би е най-добре да попитате тях самите. Не желая да насочвам безпочвени обвинявания. Дали е поради това, че пазят имиджа си, или имат друго мнение от болшинството? Не знам ", разяснява руснакът.

" Причините, които от Уимбълдън ни предоставиха, не са разумни. Това, което се случва сега, е цялостна дискриминация против нас ", добави още международният №8 по отношение на решението на All England Club.

Andrey Rublev tells reporter to ask Federer and Nadal why they stay silent on sensitive topics
— Mirror Sport (@MirrorSport)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР