През миналата година управляваната от Томас Рътлидж Charter Comminications придоби

...
През миналата година управляваната от Томас Рътлидж Charter Comminications придоби
Коментари Харесай

Най-скъпоплатените мениджъри в САЩ

През предходната година ръководената от Томас Рътлидж Charter Comminications закупи Time Warner Cable и още един по-малък съперник в договорка за 65 милиарда $

[Charter Communications] Възнагражденията на водещите основни изпълнителни шефове в Съединени американски щати още веднъж порастват през 2016 година, откакто година по-рано се свиваха. Това демонстрират данните от годишната ранглиста на New York Times на най-скъпоплатените мениджъри в корпоративна Америка.

Вероятно покачването отразява актуалните времена – цените на акциите се повишават, безработицата е ниска, стопанската система се съвзема, а президентът Доналд Тръмп освен дава обещание да понижи така наречен от него несъразмерни регулации за бизнеса, само че и фактически се вслушва в това, което представителите на корпоративния свят имат да споделят. Откакто встъпи в служба на 20 януари, трансформиралият се в политик предприемач се е срещнал със стотици мениджъри, включително и 41 от, написа изданието.

Най-печелившият от тях за последните 12 месеца е бил Томас Рътлидж от кабелния оператор Charter Communications. Според данните от направената от консултантската компания Equilar по поръчка на New York Times ранглиста на 200-те най-добре платени топ мениджъри през 2016 година той е получил 98 млн. $ спрямо 16.4 млн. $ година по-рано. Рътлидж се изкачва до върха на подреждането, откакто съумя да завърши мегасделката за 65 милиарда $, в която компанията му закупи Time Warner Cable и един от по-малките си съперници, с което се трансформира в третия по-големина снабдител на платена телевизия в Съединени американски щати. В голямата си част нарастването във възнаграждението на мениджъра идва от получения от него бонус под формата на варианти върху акции, оценени на към 78 милиарда $.

Като цяло в подреждането се вижда мощно показване на мениджърите на софтуерни компании, както и на корпоративни водачи на сдружения от секторите на финансовите услуги и медиите. Най-високо класираната жена е основният изпълнителен шеф на Oracle Сафра Кац, чието заплащане от 40.9 млн. $ за 2016 година й отрежда осмата позиция в крайния лист за предходната година.Топ 10 за 2016 година
общо заплащане, в млн. долари

1. Томас Рътлидж, Charter Communications, 98
2. Лесли Муунвс, CNBS, 68.6
3. Дейвид О`Конър, Madison Square Garden, 54
4. Фабрицио Фреда, Estée Lauder, 47.7
5. Марк Паркър, Nike, 47.6
6. Марк Хърд, Oracle, 41.1
7. Робърт Айгър, Disney, 41
8. Сафра Кац, Oracle, 40.9
9. Дейвид Заслав, Discovery Communications, 37.2
10. Робърт Котик, Activision Blizzard, 33.1

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР