През месец юни 2018 година изпълнителният директор на Facebook Марк

...
През месец юни 2018 година изпълнителният директор на Facebook Марк
Коментари Харесай

Реакцията на директора на Facebook на поканата да посети Русия

През месец юни 2018 година изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг бе поканен да посети Русия и да приказва пред Съвета на федерацията. След половин година първият заместител началник на комитета на Съвета на федерацията по икономическа политика Вячеслав Тимченко заяви, че Зукърбърг по никакъв метод не е реагирал.

„Той не реагира по никакъв метод. Ние нямаме директен контакт с него и можем да действаме само посредством министерството на външните работи. Министерството помоли съветското посолство в Съединени американски щати да изпрати публична покана. Но нямаме никакъв отговор, няма никаква реакция„.

Пристигането на Зукърбърг възнамеряваше да провежда представителят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. Основателят на Фейсбук към този момент излиза пред американския и европейския парламенти, а съветските сенатори се надяваха до получат отговори на въпросите, свързани с Русия.

Сенаторът от Крим Сергей Цеков се изрече срещу идването на Зукърбърг в Русия, тъй като го смята за русофоб и не е склонен да му се дава естрада, на която да изрича своите позиции. Валентина Матвиенко от своя страна сподели, че Зукърбърг би трябвало да бъде изслушан, точно тъй като е русофоб:

„Щом той излезе пред американския Конгрес, където го разпитваха пет-шест часа, държа тирада пред Европейския парламент, за какво да не може да води разговор със Съвета на федерацията?„.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР