През месец юли тази година Европейската комисия глоби Google с

...
През месец юли тази година Европейската комисия глоби Google с
Коментари Харесай

Услугите на Google се очаква да станат платени, а смартфоните да поскъпнат

През месец юли тази година Европейската комисия санкции Гугъл с 5 милиарда $ (4,3 милиарда евро) за хипотетични антитръстови практики по отношение на операционната система Android. По-късно Гугъл апелира пред по-висока инстанция.

Сега Гугъл съобщи, че е склонен с европейските регулаторни органи и оповестява, че ще вкарва нови способи и способи за лицензиране, които ще бъдат приложени към Европейското икономическо пространство (ЕИП).

Първо , Гугъл обновява условията за съгласуемост и по-внимателно ще сортира сътрудниците, на които е разрешено да създават Android устройства с вградените услуги на компанията. В същото време, Гугъл ще разрешава на производителите да основават устройства с модифициран Android без лицензии, само че на тези устройства няма да работят онлайн услугите на интернет колоса – Гугъл Play, YouTube, картите и така нататък

Второ , производителите ще могат да лицензират от Гугъл всевъзможни приложения, без значение от употребяваната търсачка и браузъра Chrome.

Трето , Гугъл ще дава обособени лицензи за инсталирането и потреблението на търсачката и Chrome.

Новите правила влизат в действие на 29 октомври тази година и важат единствено за ЕИП – всички страни от Евросъюза, плюс Исландия, Лихтенщайн и Норвегия . Напълно е допустимо новите правила да доведат до повишение цената на мобилните устройства, работещи под ръководството на Android. Но това най-вероятно ще засегне единствено страните от Европейската икономическа зона.

Очаква се нова информация. Ще следим тематиката.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР