През месец юли старозагорският зоопарк организира лятно зооучилище под наслов

...
През месец юли старозагорският зоопарк организира лятно зооучилище под наслов
Коментари Харесай

Лятно зооучилище ще се проведе в старозагорския зоопарк

През месец юли старозагорският зоопарк провежда лятно зооучилище под наслов „ Млади другари на животните “, съобщават на формалната страница на локалната администрация.

Учебната стратегия е особено създадена за групи до 20 деца на възраст от 7 до 14 години. Всички нужни материали, в това число и работните тетрадки за заниманията, са обезпечени от зооградината.

Дейностите имат за цел да насърчат публичното обучение и схващане по отношение на опазването на биологичното многообразие, да доближат до по-широк кръг на придобиване на познания по отношение на зоологическите градини. Зооучениците ще имат въможност да научат по кое време са се появили зоопарковете, по какъв начин да оказват помощ и следят животните, по какъв начин да създадат лакомства за едни от най-атрактивните животни – мечетата и какво е „ приложно хранене “. Ще могат сами да подготвят сладолед за маймуните, да основат галерия навън, ще имат и спортни действия. Малчуганите ще се превъплътят в детективи, ще се срещнат с защитата на Зоопарка, с цел да опознаят тази специалност, както и ще имат „ взор отвисоко “ благодарение на Сдружение с нестопанска цел „ Зелени Балкани “. И ще участват в час по запазване на околната среда. 

Лятното зооучилище ще се организира от 17 до 28 юли от 10:00 до 14:00 часа. При засилен интерес и според от броя на деклариралите присъединяване, то може да бъде удължено. Поради ограничавания на местата в залата на просветителния център е належащо авансово записване в период до 15 юли.

Изцяло обновеният зоопарк в Стара Загора отвори порти в края на месец юни м.г. Оттогава той се радва на засилен интерес от страна на дребни и огромни поданици и посетители на града. 

Зоопаркът на Стара Загора е открит на 26 април 1957 година Той е вторият максимален на територията на България след този в София. Началото на построяването на бъдещата зоологическа градина е сложено със обграждане на поляна на повърхност от 4 декара в парк „ Аязмото “. Днес зоопаркът обгръща територия от 70 дка и съхранява над 400 eкземпляра от 80 типа - бозайници, птици и земноводни. Могат да се видят животни от Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР