През месец януари тази година Джордж Сорос нарече криптовалутите „финансов

...
През месец януари тази година Джордж Сорос нарече криптовалутите „финансов
Коментари Харесай

Bloomberg: Джордж Сорос се заема с криптовалутен трейдинг

През месец януари тази година Джордж Сорос назова криптовалутите „финансов балон“. Но в този момент неговият фамилен офис с капитал от $26 милиарда, възнамерява да търгува с цифрови активи.
Адам Фишър, който се грижи за макроикономическите вложения на Soros Fund Management , получи утвърждението на фонда за търговия с виртуални валути. Засега не са почнали дейните вложения в това направление.

В коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, 87-годишния Джордж Сорос сподели, че биткойнът е характерен финансов балон, само че заради диктаторските режими в целия свят, тази криптовалута ще оцелее и не я чака провал.

От изявлението на милиардера изминаха към 100 дни, през които курсът на биткойна падна с 41%. Редица вложители започнаха да се съмняват в изгодата от търговия с криптовалути.



Но един от най-богатите хора в света преразгледа своето отношение към криптовалутите. Джордж Сорос има намерение да стартира да търгува с цифрови активи. Засега няма публични мнения от страна на фонда.

Сорос стана изключително известен през 1992 година с „черната сряда“, когато продаде над 10 милиарда паунда и с това принуди Англия да се отдръпна от европейския валутен механизъм и да обезцени валутата си. От тази си постъпка Сорос завоюва към $1,1 милиарда и бе наименуван „Човекът, който разори Централната банка на Англия“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР