През лятото в китайския Тиендзин Тайгър премина халфът на Локомотив

...
През лятото в китайския Тиендзин Тайгър премина халфът на Локомотив
Коментари Харесай

Китайци харесаха Джовани от Локо Пловдив

През лятото в китайския Тиендзин Тайгър мина халфът на Локомотив Пловдив – Петър Витанов, а в този момент азиатците са подготвени да нападат и голмайстора на „ черно-белите “ – Джовани Маркес. Китайците даже към този момент са предложили 100 хиляди евро за бразилското крило, като употребяват обстоятелството, че договорът му изтича в края на сегашния сезон, когато той може да стане свободен сътрудник.

Въпреки че препоръчаната сума е доста по-ниска от сумата, която желаят на „ Лаута “, тимът от китайската Суперлига има опцията да подпише прелиминарен контракт с Джовани след Нова година. Желанието на шефовете на Тиендзин е бразилецът да се причисли към тима още в този момент, преди старта на новия сезон в Китай, който е във формат пролет – есен.Джовани е водачът на Локомотив Пд през сезона дотук, като в 17 мача е отбелязал 7 гола. Към момента опитите на изпълнителния шеф Павел Колев да удължи контракта на Джовани се оказват несполучливи. Със сигурност след края на сезона различен значим футболист на тима – Бабакар Дион, също ще си тръгне от Пловдив. С изтичащи контракти в клуба са още вратарят Динко Хоркаш, Мартин Паскалев и Евандро.

През предходната акция Тиендзин приключи на осмо място в локалния шампионат, като остана на 15 точки зад първенеца Шанхай Порт. Петър Витанов изигра 12 мача, в които записа една асистенция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР