През лятото прекарваме много по-малко време вкъщи и много повече

...
През лятото прекарваме много по-малко време вкъщи и много повече
Коментари Харесай

Как да избегнем хранително отравяне през лятото

През лятото прекарваме доста по-малко време у дома и доста повече - на открито. А това разумно значи, че и постоянно се храним както в заведения за хранене, по този начин и в заведения за бързо хранене. И сигурно не всеки път сме сигурни в хигиената и качеството на продуктите, които консумираме.

Има обаче някои съответни храни, които е целесъобразно да заобикаляме през топлите месеци , тъй като при тях рискът от хранително отравяне е доста по-висок. И не става дума единствено за яйца и млечни артикули, които не са съхранявани на вярната температура.

Бургери

Все по-актуални и доста желани за моментите, когато ни се хапва нещо бързо и вкусно. Но в случай че месото в тях не е обработено на задоволително висока температура, бактериите остават и се трансформират в сериозна причина за хранително отравяне.
 Снимка 435572

Не е належащо да оставяме месото недопечено, с цел да получим мечтаната сочност на бургера. Просто можем да прибавим малко гъби и да не невъздържание със солта.

Грил

Лятото е време за грил и ние нямаме нищо срещу това. Но стомахът ни може да има доста срещу недобре обработеното на грил месо. Пилешкото се нуждае от по-висока температура, с цел да бъде безвредно за консумация. Затова не е добра концепция да го печем дружно със свинско и телешко.

Пъпеш и любеница

Тези летни плодове, който по този начин обичаме, могат да ни навлекат съществени главоболия. Вероятно не сме се замисляли, само че когато ги разрежем, всички бактерии, които са по кората, отиват във вътрешността.

Затова би трябвало добре да измиваме дините и пъпешите не преди консумация, а още преди да ги приберем в хладилника, написа Reader`s Digest.
 Снимка 435573

Ягоди, малини, къпини

Знаем, че е мъчно да им устоим и желаеме незабавно да си вземем най-малко една. Но по тях доста елементарно полепват бактерии и микроби, които би трябвало деликатно да отмием преди консумация.

Кълнове

Ако обичаме да ги прибавяме към салатата си, би трябвало да го вършим единствено когато сме сигурни, че са съхранявани на задоволително ниска температура. При топла и влажна среда развиването на бактерии е обезпечено.
 Зеленчуците, които постоянно би трябвало да ядем сурови
Зеленчуците, които постоянно би трябвало да ядем сурови

Ако желаеме да запазим потребните им качества

Зелени салати

Изглеждат безобидни, само че в действителност не са. Проблемът идва от това, че постоянно в заведенията не си вършат труда да ги измиват задоволително добре.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР