През кодекса за социално осигуряване БСП отново поиска днес обезщетението

...
През кодекса за социално осигуряване БСП отново поиска днес обезщетението
Коментари Харесай

Парламентът отказа да обвърже втората година от майчинството с минималната заплата

През кодекса за обществено обезпечаване Българска социалистическа партия още веднъж изиска през днешния ден компенсацията за развъждане на дете от една до двегодишна възраст да е колкото е минималната заплата. Бившият обществен министър Георги Гьоков съжали, че до момента това не е законово обвързано, въпреки че когато Българска социалистическа партия е имала достъп до властта, го е прилагала – нямали обаче нужното болшинство, с цел да го вкарат в закона.

Според „ Възраждане “ сходно решение за механизъм, който свързва майчинството в минималната заплата, е логически. Българското семейство би трябвало да има сигурност през втората година на майчинството, считат те.

Иван Ченчев пък упрекна ПП-ДБ, че предизборните им поръчки и последвалите им дейности не кореспондирали между тях. А Георги Свиленски се изненада от слабия интерес и спор по тематиката.

При първото гласоподаване единствено 58 депутати бяха „ за “, 6 – срещу, а 94 се въздържаха. Подкрепата пристигна от Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, петимата присъстващи от ДПС  и болшинството от ГЕРБ и ПП-ДБ се въздържаха, единствено един народен представител от ПП-ДБ бе „ за “. Прегласуването не промени обстоятелството, че майчинството през втората година няма да е обвързано с минималната заплата.

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР